Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2016.

Strip-tease Matka Vladanovića : Zajebani Lavanderman
Održava se
29.11.2016. u 19h

Na tribini Strip-tease Matka Vladanovića koja se u utorak 29. studenog u 19 sati održava u zagrebačkom klubu Booksa, družit ćete se sa Zajebanim Lavandermanom.

Zajebani Lavanderman već osmu godinu, glede i unatoč zakonima tržišta, uveseljava poklonike stripa diljem Domovine. Avanture Borisa Bunčuge alias Lavandermana, obdarenog sjajnim brkom i nepredvidljivim moćima lavande, oslikala je bulumenta domaćih stripaša pa se s pravom može reći kako je Lavanderman postao jedna od rijetkih oaza domaćeg autorskog stripa.

U najnovijem, osmom broju, Lavanderman se obračunava s NATO paktom, potuca se po Njemačkoj '70-ih u društvu RAF-ovih komunista, ispravlja otočke nepravde te suvereno poput modnog vizionara paradira u trikou boje lavande.

Na multimedijalnom brendu u kojeg se s godinama Lavanderman pretvorio (stripovi, pseudodokumentarni film, majice, lutke itd.) sudjelovali su ili sudjeluju brojni afirmirani autori poput Damira Ercegovića, Damira Steinfla, Vinka Barića, Igora Hofbauera, Igora Kordeja, Štefa Bartolića, Mira Župe, Esada Ribića, Dubravka Matakovića, Alema Ćurina i drugih, a ovoga utorka u Booksu dolaze i o Lavandermanu pričaju glavni scenarist Toni Faver Bobanović i prvi crtač Vančo Rebac.

Do tribine su ostala otvorena moguća pojavljivanja još nekih prominentnih autora iz Lavandermanovog svijeta, no o kome je riječ, neka zasad ostane misterij.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –