Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.03.2014.

Strip-tease Matka Vladanovića : Povratak MaFesta
Održava se
18.03.2014.

Na tribini Matka Vladanovića u kluba Booksa, u utorak 18. ožujka u 19 sati gostuje direktor Makarskog festivala stripa - Darijo Antunović.
 
Ne događa se isuviše često da krema svjetskih stripaša zaobilazi Zagreb te iz godine u godinu dolazi u mala mjesta na jadranskoj obali. No sedam se godina, od 2006. do 2012., spomenuta krema okupljala upravo u jednom takvom mjestu podno Biokova – u Makarskoj. Nakon što je 2012. na službenim stranicama Makarskog festivala stripa osvanula vijest kako je sedmi MaFest ujedno i zadnji, činilo se kako će, u atmosferi recesije i sveopćih kresanja budžeta, Dalmacija ostati bez još jednog kulturnog događanja, a Hrvatska bez jednog od najprofesionalnije organiziranih festivala koji se tijekom godina uspio isprofilirati u brand. 

Nakon jednogodišnje pauze, MaFest se – posve stripovski – vraća iz mrtvih. Prošetate li Makarskom u razdoblju od 19. do 25. svibnja ove godine, može vam se dogoditi da na ulici sretnete Grzegorza Rosiñskog, Seana Gordona Murphyja, Daniela Herontina – Danyja, Oliviera Coipela, Gianlucu i Raula Cestara, Erica Bourgiera, Borisa Talijančića, Milorada Vicanovića – Mazu, Marka Simpsona – Jocka ili nekoga od desetak što domaćih, što stranih stripaša koji su ove godine najavili svoj dolazak u Makarsku.

Matko Vladanović, voditelj tribine sa svojim će gostom razgovarati o tome zašto je priča o MaFestu počela u Sarajevu, porazgovarat će i o prošlosti i budućnosti festivala te o izazovima organizacije svjetskih smotri u malim mjestima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –