Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.04.2019.

Svečana dodjela nagrada 'Ja sam pisac 2019.'
Održava se
17.04.2019. u 13h

U sklopu manifestacije Noć knjige 2019., kojom se želi dati kreativan poticaj čitanju, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu, u srijedu, 17. travnja u 13 sati u Kulturnom centru Travno (Zagreb, Božidara Magovca 17, plato Mamutice) održat će se svečana dodjela nagrada literarnog natječaja za srednjoškolce "Ja sam pisac". 

Ove je godine Noć knjige posvećena temi "Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa", a nakladnička kuća Znanje, u suradnji s portalom za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Prvom gimnazijom (Zagreb), organizirala je tim povodom peti literarni natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom "Ja sam pisac", na temu "Omiljeni književni lik u mojoj priči“.
 
U programu svečane dodjele nagrada gostuje likovni umjetnik i književnik Tomislav Zagoda, a program vode učenice I. gimnazije Dora Hasanec i Andreja Jurasović. Nakon uvodnog dijela slijedi proglašenje pobjednika i dodjela nagrada koje će uredničkim recenzijama popratiti urednice nakladničke kuće Znanje i članice žirija: Silvia Sinković, Bojana Franić i Nataša Pejić.

Pobjednici će biti nagrađeni prikladnim nagradnim paketima knjiga u izdanju Znanja i objavom pobjedničkih priča na portalu za knjigu i kulturu Moderna vremena, te na Facebook stranicama Znanja. Uz objavljene pobjedničke priče na portalu će autore nagrađenih priča kratkim intervjuima predstaviti učenici I. gimnazije pod vodstvom prof. hrv. jezika Antonije Sikavica Joler.

Organizatori su iznimno zadovoljni činjenicom da je ove godine na natječaj "Ja sam pisac" pristiglo najviše radova do sad, čak 123 rada iz 50-tak srednjih škola u Hrvatskoj, (ali i u inozemstvu). Radovi su se bavili raznovrsnim temama i žanrovima (ljubavne priče, krimići, fantasy, distopije i SF...) a uz priče o tipičnim mladenačkim promišljanjima o smislu života i ljubavi pristiglo je i nekoliko radova u kojima se na satiričan način naši mladi pisci osvrću na raznorazne društvene pojave.

I na kraju… dobro smo se i nasmijali – nemamo vremena s vama podijeliti sve štoseve i fore (što je baš šteta), ali jedno ćemo spomenuti jer i po život može biti važno – kada zmaja umjesto jabukama hraniš šljivama s medom, mogla bi te iz zraka zasuti i govna… – Silvia Sinković, gl. urednica nakladničke kuće Znanje

Veselimo se vašem dolasku!
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –