Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 26.04.2017.

Srednjoškolci - pobjednici natječaja za kratku priču 'Ja sam pisac'

S ciljem promoviranja kulture čitanja i promicanja ljubavi prema knjizi, čitanju i književnom stvaralaštvu među mladim naraštajima, treću godinu za redom nakladnička kuća Znanje je povodom manifestacije “Noć knjige” u suradnji s portalom Moderna vremena i I. gimnazijom Zagreb, za učenike srednjih škola u Zagrebu organizirala natječaj za kratku priču pod nazivom “Ja sam pisac”.

Proglašenje pobjednika i svečana dodjela nagrada natječaja "Ja sam pisac" održana je 24. travnja 2017. u Kulturnom centru Travno. U programu svečanosti nastupili su učenici I. gimnazije Zagreb, a angažirana je i novinarska grupa I. gimnazije (pod mentorstvom profesorice Antonije Sikavice Joler) koja je za potrebe Modernih vremena intervjuirala pobjednike Natječaja. Kako su svoj prvi angažman na portalu odradili naši mladi novinari (Iva Brbot, Dina Antea Čizmek i Marija Marković) čitajte uskoro!

U razdoblju od 1. veljače do 10. travnja 2017. na Natječaj je pristigao veliki broj kratkih priča (75) među kojima je žiri sačinjen od urednika Znanja odabrao tri pobjedničke priče koje su se kompozicijski i sadržajem istaknule među pristiglim radovima.

Treće mjesto osvojio je učenik V. gimnazije Mihael Željko Crnčec kratkom pričom “Šteta lijepe večeri”, drugo mjesto osvojila je učenica II. ekonomske škole Matea Zovko pričom “Vragova desna ruka”, dok je pobjedničko prvo mjesto pripalo Petri Vujičić, učenici Prve sušačke gimnazije iz Rijeke koja je žiri osvojila kratkom pričom naslova “Tableta za temperaturu”.

Osim pobjedničkih, istaknule su se i priče 15 finalista:

Katarina Bačurin: "Plava vrpca" (Gimnazija Velika Gorica)
Nika Senjanović/Jasna Faber: "Korzkiew" (V. gimnazija)
Marko Iličković: "Petnaest koraka" (V. gimnazija)
Lea Jukić: "Cirkus gospođe Marion" (V. gimnazija)
Ana Blazinić: "Slučaj Polinečki" (V. gimnazija)
Karla Martinić: "Trag" (Gornjogradska gimnazija)
Ivan Terzić/Noah Somun: "Treptaj" (V. gimnazija)
Tea Olivari: "Ganjajući more" (V. gimnazija)
Danijela Ljubičić: "Ormar" (Ženska opća gimnazija)
Kosjenka Bulatović: "Rulet ljubavi" (II. ekonomska škola)
Filip Škrlec: "Četvrtak" (XII. gimnazija)
Lina Mišak: "Pozadina u prvom planu" (V. gimnazija)


Natječaju su se ove godine odazvale: II. ekonomska škola, I. gimnazija, II. gimnazija, IV. gimnazija, V. gimnazija, XI. gimnazija, XVI. gimnazija, Klasična gimnazija, Nadbiskupska klasična gimnazija, Gimnazija Sesvete, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti, Tehnička škola Ruđer Bošković, XII. gimnazija, Gimnazija Velika Gorica i Gornjogradska gimnazija. Po jedan rad je prijavljen iz XIII. gimnazije Zagreb, Prve sušačke gimnazije iz Rijeke i Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava. Natječaj se tako proširio i izvan Zagreba pa se nadamo da će sljedeće godine biti još veći i na razini učenika iz cijele Hrvatske.

Još jednom čestitamo pobjednicima čije priče možete pročitati na našem portalu, kao i na Facebook stranicama Znanja, a svima ostalima zahvaljujemo na sudjelovanju.

Više o Natječaju, dobitnicima, pričama: Ja sam pisac

Fotogalerija događaja dostupna je na Facebooku, a izbor fotografija donosimo u nastaku.

Svečana dodjela nagrada natječaja 'Ja sam pisac':

Prethodna Slijedeća

Petra Vujičić

Matea Zovko

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –