Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ja sam pisac ×

Ja sam pisac • 01.05.2019.

Erik Matejak: Smrt Leonea Glembaya

U međuvremenu Leone je zaspao i liječnik je to osjetio, naprosto je u prostoriji postalo hladno i njegova koža bila se naježila. Kad je završio, a prije nego što je otišao, zapalio je jednu svijeću za njega, onako, više iz običaja, nego iz stvarne potrebe. Srdačno se pozdravio sa stražarima i otišao. Tijelo je nakon nekog vremena počelo zaudarati
Ja sam pisac • 01.05.2019.

Miriam Volarić: Lisica

Dječak i lisica družili su se cijelo ljeto. Polako i strpljivo privikavali su se jedno na drugo. Tako su otkrivali tajne srdaca, nježnost pogleda i nepotrebnost riječi. Dva svijeta pomirena na rubu šume i sela. Netko tko gleda očima, pomislio bi da su tu dječak i lisica, ali oni su jedan u drugome vidjeli samo prijatelja.
Ja sam pisac • 01.05.2019.

Margarita Koši: Ja sam Ti

Govor se već dugo vremena - kako su nas barem uvjeravali - nije mogao čuti ni u kojem ljudima nastanjenom kutku Svemira. Govor - mrtav. Zamijenile su ga jednostavne geste koje su ljudi razmjenjivali u rijetkim trenutcima prisnosti. Svi tragovi pisanja bili su izbrisani ili duboko pod zemljom, pretvoreni u prah i pepeo.
Ja sam pisac • 01.05.2019.

Roko Pezelj: Ahilej na Marsu

Stvorenje se zaustavilo. Ahilej mu se obratio riječima: 'Ja sam Ahilej, Pelejev sin.' Čudnim glasom stvorenje je odgovorilo: 'Ja sam rover Prilika, kći Američke svemirske agencije.' Ahilej zbunjeno izgovori: 'Mislio sam da na Marsu žive muškarci'. Rover mu mirno odgovori: 'Bilo je to prije nekoliko milijuna godina.'
Ja sam pisac • 25.04.2018.

Uredničke recenzije nagrađenih radova literarnog natječaja 'Ja sam pisac' 2018.

Pobjedničke priče natječaja 'Ja sam pisac' 2018. recenzirale su urednice nakladničke kuće Znanje. U nastavku pročitajte kako su članice žirija ocijenile pobjedničke radove, čime su priče zaokupile njihovu pažnju, što ih se dojmilo te što je presudilo u odabiru pobjedničkih priča.
Ja sam pisac • 25.04.2017.

Mihael Željko Crnčec : Šteta lijepe večeri

Uho, iliti ostatak mi uha, pulsiralo je od boli. Dezinficirao sam ga i zamotao najbolje što sam znao i umio, a zatim se bacio na posao po kojem se razlikuje dobar ubojica od lošega, a to je prikrivanje tragova. Navukavši rukavice, obrisao sam sve otiske prstiju s čaše, noža, telefona i svega drugoga čega se u očaju njezin dodir dokopao.
Ja sam pisac • 25.04.2017.

Petra Vujičić : Tableta za temperaturu

Mnogo stvari više nije bilo bitno. To je znalo dvoje radioaktivne djece koja su bok uz bok ležala pod smeđom dekom u hladnoj sobi na četvrtom katu bivše tvornice češljeva na istočnoj strani bivšega grada. Brat i sestra, prljavi, gladni mršavi i sami, zaboravili su na osjećaj knjige u rukama, žlice, toplih zagrljaja i meke trave pod prstima.