Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.04.2016.

Terry Eagleton gost Filozofskog teatra posvećenog 400. obljetnici smrti Shakespearea
Održava se
07.04.2016. u 19:30h

Idući gost Filozofskog teatra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu jedan je od najpoznatijih teoretičara književnosti i kulturologa, britanski intelektualac Terry Eagleton. U povodu 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, Eagleton će održati predavanje “Shakespeare i priroda tragedije”, a potom će se pridružiti razgovoru sa domaćinom Filozofskog teatra Srećkom Horvatom i publikom.

Kultura i smrt Boga Eagleton Terry
Zašto je Marx bio u pravu Eagleton Terry

Eagletonovo gostovanje održava se u sklopu globalnog programa događanja i aktivnosti Shakespeare Lives kojim se tijekom 2016. godine, povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, slave njegova djela i njegov utjecaj na kulturu, obrazovanje i društvo.

Ovo izdanje Filozofskog teatra ostvaruje se uz suradnju British Councila i nositelja kampanje The GREAT Britain te u partnerstvu s ustanovama kao što su BBC, British Film Institute, National Theatre, Royal Shakespeare Company, Shakespeare Birthplace Trust i Shakespeare’s Globe.


Terry Eagleton rođen je u radničkoj katoličkoj porodici irskog porijekla, studirao je u Cambridgeu, a predavao na Sveučilištu u Oxfordu i Lancasteru. Autor je četrdesetak knjiga iz područja komparatistike i kulturologije, a njegova “Književna teorija” prodana je u preko 750,000 kopija. Na hrvatski je prevedeno dvadesetak njegovih djela.

Eagleton se u svom dosadašnjem radu bavio iščitavanjem i minucioznim analizima Shakespeareovih djela kao što su “Macbeth”, “Othello”, “Hamlet”, “Mletački trgovac”, “Richard II", “Henry IV”, tako da njegovo gostovanje u HNK nedvojbeno predstavlja poslasticu za sve ljubitelje Shakespearea i kazališta.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –