Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 25.11.2005.

Tin : Trideset godina putovanja
Održava se
28.11.2005.

Vuković & Runjić pozivaju na promociju knjige "Tin : Trideset godina putovanja" autora Jasena Boke. Riječ je o biografiji koja se velikom pjesniku odužuje pričom o njegovu životu, prvom koja ga ne ocjenjuje isključivo kao pjesnika nego i kao kontroverznoga genija, boema i – čovjeka.

Promocija će se održati u ponedjeljak, 28. studenog 2005. u 19 sati u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10, Zagreb. Prvu Tinovu biografiju objavljenu u posljednjih trideset godina predstavit će Tonko Maroević, Vlaho Bogišić i autor, a Tinove stihove govorit će Goran Matović.

O tome je li Tin Ujević najveći hrvatski pjesnik ili tek jedan od najvećih, može se raspravljati, no teško je naći hrvatskog književnika čiji je život bogatiji, raznolikiji i kontroverzniji od Tinova.

Jasen Boko rođen je 1961. u Splitu. Diplomirao je dramaturgiju i svjetsku književnost u Beogradu; četiri godine radi kao dramaturg u HNK u Splitu, a posljednjih jedanaest godina novinar je Slobodne Dalmacije. Objavio je knjige "Kazališni sat i druga drama" (1995) te "Nova hrvatska drama" (2002), izbor iz hrvatske drame devedesetih. Uskoro mu izlazi i knjiga putopisa "Peta strana svijeta". Predavač je kolegija lutkarstvo i scenska kultura na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, prevodi za kazalište i surađuje kao dramaturg na kazališnim projektima u Hrvatskoj i Sloveniji; koselektor je sarajevskog festivala MESS, te umjetnički suradnik festivala Ex Ponto u Ljubljani.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –