Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tin Ujević ×

Najava • 19.10.2016.

DHK obilježava 125. godišnjicu rođenja Tina Ujevića

Društvo hrvatskih književnika poziva vas na obilježavanje 125. godišnjice rođenja Tina Ujevića (1891-1955-2016) koje će se održati u srijedu 19. listopada u prostorijama društva. O djelu Tina Ujevića govore Ivana Drenjančević, Krešimir Bagić i Ivica Matičević.
Najava • 25.02.2016.

Sto godina Ujevićeve Svakidašnje jadikovke

U četvrtak 25. veljače u Gostionici Tip-Top / Blato, Teatar poezije priređuje scensko događanje Svakidašnja jadikovka u povodu stote obljetnice nastanka najpoznatije pjesme hrvatskog pjesništva. U programu sudjeluju poznati umjetnici Vedran Mlikota, Sibila Petlevski, Tonko Maroević i Goran Matović.
Vijest • 05.05.2009.

Tin Ujević proglašen najpoznatijim hrvatskim pjesnikom

Tin Ujević proglašen je najpoznatijim hrvatskim pjesnikom u anketi koju je među građanima Hrvatske u sklopu akcije "Proljeće s knjigom Matice hrvatske" provela MH. U anketi je tijekom travnja, mjeseca koji je bio posvećen hrvatskom pjesništvu, sudjelovalo 752 građana, a iza Tina Ujevića najviše glasova su osvojili Dobriša Cesarić, Vesna Parun, Dragutin Tadijanović i Antun Branko Šimić.
Najava • 25.10.2007.

Predstavljanje knjige "Žedan kamen na studencu"

Slijedom Tribine «Deset (naj)značajnijih hrvatskih knjiga» a u povodu obilježavanja 400. obljetnice Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, u četvrtak, 25. listopada, u 12:00 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice održati će se predstavljanje knjige Tina Ujevića «Žedan kamen na studencu». Knjigu će predstaviti akademik Ante Stamać.
Najava • 28.11.2005.

Tin : Trideset godina putovanja

Vuković & Runjić pozivaju na promociju knjige "Tin : Trideset godina putovanja" autora Jasena Boke. Riječ je o biografiji koja se velikom pjesniku odužuje pričom o njegovu životu, prvom koja ga ne ocjenjuje isključivo kao pjesnika nego i kao kontroverznoga genija, boema i – čovjeka.