Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.05.2007.

Trebaju li Hrvatima knjižare?
Održava se
11.05.2007.

"Trebaju li Hrvati knjižare“ tema je tribine 'Književni petak', što se održava dugih 52 godine u Gradskoj knjižnici u Zagrebu s ciljem popularizacije književnosti ali i kao medijski prostor otvoren čitavom nizu sadržaja iz javnog a osobito kulturnog života Zagreba i Hrvatske.

Svjedoci smo nestajanja knjižara, nekad popularnih mjesta susreta ljubitelja knjiga, studenata, slučajnih prolaznika. Ovim se pitanjem bave veliki i mali nakladnici, autori i financijeri, ljudi od pera, čitatelji sve rjeđih priloga kulture u dnevnim tiskovinama. Sporazumom o jedinstvenoj cijeni knjige, što su ga potpisali ministri kulture, znanosti, obrazovanja i športa i gospodarstva te Zajednice nakladnika i knjižara želi se postići sniženje cijene knjige, povećanje njezine dostupnosti, decentralizacija distribucije te unapređenje tržišne mreže knjiga u Republici Hrvatskoj.

U kojoj mjeri Sporazum predstavlja pomake u obnovi knjižarske mreže, koliko strukovne udruge mogu utjecati na bolju poziciju knjižara u RH, što hrvatski autori misle o prostorima u kojima su nekada mogli osjetiti povratnu informaciju čitatelja svojih djela, trebaju li doista Hrvatima knjižare i kakve, samo su neka od pitanja na koja će na Književnom petku pokušati odgovoriti Nenad Bartolčić, Josip Bratulić, Marijan Kuduz, Alojz Majetić i Čedomir Višnjić.

Urednica i voditeljica je Dunja Seiter- Šverko.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –