Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.03.2021.

Tribina Razotkrivanje: Geir Gulliksen – Priča o jednom braku
Održava se
19.03.2021. u 20h

Tribina Razotkrivanje s norveškim piscem Geirom Gulliksenom, autorom romana "Priča o jednom braku" (Fraktura, 2020.), održat će u petak 19. ožujka u 20 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu (Kneza Mislava 17).

Uz autora, koji će se pridružiti putem Zooma, o knjizi će govoriti prevoditeljica Anja Majnarić i urednik Roman Simić.
  
O knjizi:

Žena i muškarac bili su zaljubljeni, voljeli jedno drugo, zasnovali obitelj, godinama bili sretni i željeli se, a sada su ipak razdvojeni i žive kao stranci. Zašto? Kako se dogodio taj lom? U kojemu je trenutku ljubav postala neljubav, a sreća nesreća? U razotkrivajućoj knjizi Geira Gulliksena pisac Jon pokušat će pronaći odgovore na ta pitanja razmišljajući o vlastitom braku, o dugom vremenu ljubavi i kratkom, kaotičnom vremenu njezina raspada. "Priča o jednom braku" ljubavna je priča našeg vremena. 

O autoru:

Geir Gulliksen (rođen 1963.) norveški je pisac i urednik. Piše pjesme, eseje, drame, romane i dječje knjige. Njegova dječja knjiga "Iben og forvandling" (2012.), koju je ilustrirala poznata norveška strip-autorica Anna Fiske, nominirana je za cijenjenu norvešku nagradu Brage. Godine 2013. nominiran je za nagradu Ibsen sa svojom dramom "En kropp", a priznanja je dobio i za dramu "Demoner 2014", koja je zaigrala na pozornici Narodnog kazališta u Oslu. Dječja knjiga "Joel og Io", koju je također ilustrirala Anna Fiske, nominirana je 2015. godine za prestižnu skandinavsku nagradu Nordijskog vijeća za književnost za djecu i mlade. Godine 2014. primio je nagradu nakladnika Aschehoug za svoj dotadašnji rad, ponajviše za svoja tri romana, "Tjuendedagen", "Forenkling" i "Bøyde knær". Godinu poslije toga s romanom "Priča o jednom braku" nominiran je za nagradu Nordijskog vijeća. Roman "Se på oss nå" (Gle nas sad) objavio je ujesen 2018.

Predstavljanje knjige održat će se uz provođenje i pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja bit će ograničen na 12, stoga je potrebno prijaviti se što prije na: promocije@fraktura.hr.

Razgovor ćete moći pratiti uživo i na YouTube kanalu Fraktura Najbolja Literatura.

Geir Gulliksen

Priča o jednom braku

  • Prijevod: Anja Majnarić
  • Fraktura 07/2020.
  • 179 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582368
  • Cijena 139.00 kn

Žena i muškarac bili su zaljubljeni, voljeli jedno drugo, zasnovali obitelj, godinama bili sretni i željeli se, a sada su ipak razdvojeni i žive kao stranci. Zašto? Kako se dogodio taj lom? U razotkrivajućoj knjizi Geira Gulliksena 'Priča o jednom braku' pisac Jon pokušat će pronaći odgovore na ta pitanja razmišljajući o vlastitom braku, o dugom vremenu ljubavi i kratkom, kaotičnom vremenu njezina raspada. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –