Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 02.06.2014.

Tribina Razotkrivanje predstavlja Maricu Bodrožić
Održava se
04.06.2014.

Tribina Razotkrivanje koja se održava u suradnji s Festivalom europske kratke priče, ugostit će njemačku književnicu hrvatskog podrijetla Maricu Bodrožić, povodom objavljivanja romana "Balada o zvjezdanom moru", u izdanju Frakture.

Tribina će se održati u srijedu 4. lipnja u 19 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.

Jedna od najnagrađivanijih suvremenih njemačkih književnica Marica Bodrožić razgovarat će s prevoditeljicom Andom Bukvić i urednikom Seidom Serdarevićem o romanu "Balada o zvjezdanom moru", o tome kako se u njezinu djelu došaptavaju poezija i proza, gdje se u njoj susreću "domaći" i "strani" jezici te zašto je piscu uvijek iznova potrebno propitivati sjećanje i zaborav.

Marica Bodrožić rođena je 1973. u Svibu u Dalmaciji. Odrasla je u Hercegovini i Dalmaciji. U dobi od deset godina seli se u Njemačku, gdje su joj roditelji živjeli već od kraja šezdesetih. Školovala se za knjižara te studirala kulturnu antropologiju i slavistiku. Uz zbirku priča "Tito je mrtav" te roman "Tišina, rastanak", "Balada o zvjezdanom moru", treća je njezina knjiga prevedena na hrvatski jezik.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –