Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.06.2019.

Tribina Razotkrivanje s Ernestom van der Kwastom – o sladoledu i književnosti
Održava se
12.06.2019. u 18h

Ernest van der Kwast (foto: Keke Keukelaar)

Nizozemski pisac Ernest van der Kwast, čiji je roman "Sladoledari", u prijevodu Josipe Dvoraček objavljen u izdanju Frakture, bit će gost na tribini Razotkrivanje u srijedu 12. lipnja u 18 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.

Razgovor s autorom uz simultani prijevod s engleskog vodi Seid Serdarević. 

Je li sladoled ikome donio nesreću? Je li se zbog njega netko posvadio, udaljio, ozlovoljio? Je li odgovarajuća kombinacija okusa ikoga otjerala na drugi kraj svijeta, natjerala u podrum, ili – ne daj bože – u pjesništvo? Postoji li na ovom svijetu osoba koju sladoled – makar na jedan sladak trenutak – nije učinio sretnom? Nizozemski pisac Ernest van der Kwast odgovore je dao u svojim Sladoledarima. Njegova priča o obitelji Talamini, glasovitoj dinastiji sladoledara-umjetnika, i njezinoj crnoj ovci Giovanniju, koji svoj životni poziv pronalazi u poeziji i putovanjima, osvojila je čitatelje duhovitošću i poetičnošću.

Ernest van der Kwast rodio se 1981. u Mumbaiju, u Indiji. Debitirao je 2005. godine romanom "Nekad su stvari ljepše ako ljudi o njima klepeću" (Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen). Pod pseudonimom Sieger Sloot objavio je roman "Stand-in". Prepoznatljivost je stekao 2010. godine romanom "Mama Tandoori" koji je postao bestseler u Nizozemskoj i Italiji, s više od 100.000 prodanih primjeraka. Roman "Sladoledari" (De ijsmakers, 2015.) ubrzo je preveden na više jezika, a Van der Kwast njime osvaja Dioraphte Literatour Prijs, nagradu za najbolje književno djelo za mlade u nizozemskom govornom području.

Ernest van der Kwast

Sladoledari

  • Prijevod: Josipa Dvoraček
  • Fraktura 02/2019.
  • 296 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533580807
  • Cijena 149.00 kn

U svome međunarodno uspješnom romanu 'Sladoledari' Ernest van der Kwast donosi priču o obitelji Talamini, glasovitoj dinastiji sladoledara-umjetnika, i njezinoj crnoj ovci Giovanniju, koji svoj životni poziv pronalazi u poeziji i putovanjima. Ernest van der Kwast pripovijeda o ljubavi između muškarca i žene, o ljubavi između braće i o trenutku u kojemu obje nestaju.

– Ernest van der Kwast über 'Die Eismacher' –

– 'Die Eismacher' - Ernest van der Kwast und Mike Altwicker im Gespräch –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –