Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.11.2015.

Usmena književna predaja afričkog kontinenta na festivalu PAZI, KNJIGA!
Održava se
06.11.2015. u 17h

Knjiga u centru i Udruga Dyalli iz Zagreba pokrenule su umjetnički program namijenjen djeci i mladima koji ima za cilj upoznavanje i povezivanje mladih  iz različitih kultura. U dosadašnjem radu, Udruga Dyalli je surađivala s velikim brojem umjetnika koji žive u Hrvatskoj a koji su izravno vezani za kulturu i umjetnost Afrike. Radi se o autorima čiji umjetnički rad zaslužuje pozornost ne samo odrasle publike već i djece i mladih.

Program "Afrička bajka" koji se prvi puta ove godine održava na festivalu PAZI, KNJIGA! svoju inspiraciju crpi na usmenoj književnoj predaji afričkog kontinenta. Koliko je pripovijedanje važno, pokazuje i vraćanje usmenoj predaji i u hrvatskoj kulturi u kojoj pričanje narodnih priča, te njihova kazališna, plesna i glazbena interpretacija postaje sve popularniji oblik umjetničkog izričaja suvremenih hrvatskih autora.

U okviru programa održano je svečano otvorenje izložbe kazališnih kostima i fotografija iz predstave „Afrička bajka“, Umjetničke trupe Vibrica iz Zagreba, u ponedjeljak 2. studenoga u Galeriji Kustošija (Kustošija, Ilica 312a). Izložba će biti otvorena do kraja studenoga.

Slijedi program Pričanja afričkih mitova i legendi uz ritam afričkih bubnjeva i afrički ples, koji će se održati u petak, 6. studenoga u 17 sati, u istom prostoru Knjižnice Kustošija.

Kroz priču, bubnjanje i ples vodit će vas Ismaila Commi Balde & Mamadou Abdoulaye Seydi.

Ulaz slobodan!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –