Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Preporuka • Piše: Marija Ott Franolić • 14.04.2021.

Video-preporuka: Ljubav spašava živote Svjetlana Junakovića

Pogledajte video u kojem književna teoretičarka i kritičarka Marija Ott Franolić preporučuje slikovnicu "Ljubav spašava živote" Svjetlana Junakovića, koju je 2007. objavio Algoritam. 

Zašto treba obratiti pozornost na starije naslove i kako kod djece od najradnije dobi njegovati estetski ukus? Kako je Svjetlan Junaković u ovoj slikovnici upozorio na važnost dijaloga i zašto je to važno? Pogledajte video. 

– Preporuka za čitanje: Ljubav spašava živote Svjetlana Junakovića –

Marija Ott Franolić doktorirala je na komparativnoj književnosti i godinama se bavi poticanjem čitanja. Organizirala je i vodila čitateljske programe u dječjim vrtićima, srednjim školama, knjižnicama i knjižarama. Drži predavanja o važnosti čitanja i povezanosti čitanja, empatije i kritičkog mišljenja. Piše znanstvene i popularne tekstove i pokrenula je blog Tekstovnica.
 
Slikovnica je preporučena u okviru projekta Čitaj i gledaj: preporuke kvalitetnih slikovnica Marije Ott Franolić koji je financiralo Ministarstvo kulture i medija RH u okviru sredstava za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Svjetlan Junaković

Ljubav spašava živote

  • Algoritam 04/2007.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532204988

Dvije priče o istoj stvari iz dva različita kuta gledanja dovesti će do toga da će tata shvatiti kako ribe više vole da ih ne lovimo, Elica da se njezin tata nikada ne bi tako dobro zabavio bez nje, a čitatelji da ljubav doista, svuda i uvijek, spašava živote.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –