Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.05.2021.

Virtualna promocija romana 'Bivše stvari' Bruna Vieire Amarala
Održava se
04.05.2021. u 18:30h

Bruno Vieira Amaral (foto: ustupila Hena com)

Hena Vas poziva na virtualnu promociju romana "Bivše stvari" nagrađivanog portugalskog pisca Bruna Vieire Amarala, objavljenog u sklopu projekta "Europa iznutra i izvana". 

U sklopu projekta Hena com priprema, prevodi i objavljuje vrhunske romane desetero suvremenih europskih autora. U studenom 2020. objavljen je roman "Bivše stvari" Brune Vieire Amarala. Bruno je za ovaj roman nagrađen prestižnom nagradom „José Saramago”, a u svojoj izvrsnoj prozi prikazuje nevidljivu i važnu stranu Portugala – ljude koji uspinjući se i, češće, padajući, žive na marginama. Osim pisanjem, bavi se književnom kritikom, prevođenjem i uređivanjem.

U predstavljanju će sudjelovati: Bruno Vieira Amaral (autor), Marija Ott Franolić (književna kritičarka), Una Krizmanić Ožegović (prevoditeljica) i Hrvoje Kovač (urednik romana i voditelj projekta Europa iznutra i izvana).

Promocija će se održati u utorak 4. svibnja, s početkom u 18:30, na Facebook stranici Hena coma.

Bruno Vieira Amaral

Bivše stvari

  • Prijevod: Una Krizmanić Ožegović
  • Hena com 11/2020.
  • 280 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532593082

‘Bivše stvari’ snažan su splet abecednim redom posloženih crtica o svemu onome što čini jednu zajednicu, a okupljaju sve likove i događaje, i humoristične i tragične, koji tvore njezinu povijest. Bruno Vieira Amaral prikazuje nevidljivu i važnu stranu Portugala – ljude koji uspinjući se i, češće, padajući, žive na marginama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –