Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.10.2015.

Zagrebačke posvete: Ivo Andrić - Znakovi pored puta
Održava se
20.10.2015. u 17:30h

Na svakoj knjizi koja znači dobro umetničko delo moglo bi se napisati;
Oteto od života, moga i vašega.

Teatar poezije u okviru Zagrebačkih posveta priređuje događanje pod naslovom Ivo Andrić – Znakovi pored puta. Scenski portret velikog pisca održat će se u utorak, 20. listopada s početkom u 17,30 sati u kinu Europa.

U programu sudjeluju: Jadranka Đokić, Žarko Savić, Boris Svrtan, Julijana Matanović, Edin Karamazov i Goran Matović, autor događanja.

Ulaz na događanje besplatan je za sve posjetitelje!

U novom izdanju Zagrebačkih posveta poznati umjetnici grade scenski portret velikog pisca udjelom govora, glazbe i filma. U izboru se prepliću i ulančavaju ispovjedni fragmenti iz Andrićevih djela Ex Ponto i Znakovi pored puta. Ovo je neka vrsta dnevnika nobelovca koji trajno izaziva prijepore. U izboru spajamo mladog i zrelog Andrića koji piše: "Čini mi se kad bi ljudi znali koliko je za mene napor bio živjeti, oprostili bi mi lakše sve zlo što sam počinio i sve dobro što sam propustio da učinim, i još bi im ostalo malo osećanja da me požale".

'Razgovori s dušom' započeti u Ex Pontu i Nemirima nastavljaju se u Znakovima dobivajući kao dodanu vrijednost intelektualno zrenje, nataloženo iskustvo i životnu mudrost. Bez obzira na autobiografske implikacije, monološko-ispovjedni ton i povjerljive poruke misaonog subjekta, Znakove nipošto ne smijemo izjednačiti sa stvarnim autorom.“

Krešimir Nemec

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –