Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.02.2012.

Zagrebačke posvete posvećene pjesniku Luku Paljetku
Održava se
24.02.2012.

U petak 24. veljače 2012. u 20 sati u Muzeju Mimara Teatar poezije u autorskom konceptu Gorana Matovića priređuje "Zagrebačke posvete" velikom pjesniku Luku Paljetku naslova „Singerica pod snijegom“.

Multimedijalni scenski portret Luka Paljetka građen je udjelom živog govora, glazbe , filma…

U programu sudjeluju istaknuti umjetnici: Luko Paljetak, Nada Subotić, Ibrica Jusić, Mani Gotovac, Tonko Maroević, Perica Martinović, Jelena Perčin, Nika Burđelez, Darko Matićević i autor događanja Goran Matović.

"Zagrebačke posvete" otvaraju četvrtu sezonu, prvi put sa živim autorom. Sretna je okolnost da imamo Luka Paljetka koji na veličanstven način uspostavlja pjesnički dijalog  živih i mrtvih. Prošlosti i budućnosti. Među suvremenim hrvatskim pjesmopiscima , Paljetak se izdvaja kao autor čiji stihovi žive od svoje teatralnosti. Taj majstor sestina uranja u raguzinsku  i trubadursku prošlost da bi čim više bio u sadašnjosti. Pa i na estradi kada se za takvo što ukaže prilika.

Luko Paljetak  kao pjesnik i kao govornik vlastitih stihova modernom pjesništvu vraća vjeru da je još uvijek moguć magijski obred  s riječima.

Luko Paljetak živi poeziju. Najburnije pod svjetlima pozornice. Na sceni se daje bez ostatka. Paljetkov pjesnički teatar smješten je između prošlosti i budućnosti. Tu je njegova snaga i vitalnost. Njegovi prijatelji i suradnici u Muzeju Mimara u scenskom događanju "Singerica pod snijegom" nanovo će potvrditi živost  ljepotu „ zvijezdanog jezika“ ovog velikog umjetnika.

Ovaj osebujni portret Luka Paljetka satkan je poglavito od ljubavnih stihova.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –