Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Luko Paljetak ×

Najava • 18.09.2020.

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva Vladimira Visockog

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva ruskog pjesnika Vladimira Visockog 'Moj horizont', u prijevodu akademika Luka Paljetka i izdanju Školske knjige, održat će se u petak 18. rujna u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.
Vijest • 28.10.2019.

Ivana Šojat osvojila nagradu Ranko Marinković za kratku priču Večernjeg lista

Žiri književne nagrade 'Ranko Marinković' za kratku priču Večernjeg lista od čak 793 pristigle i 47 objavljenih priča, odabrao je tri najbolje. Prvu je nagradu odnijela Ivana Šojat, za priču 'Ponori', drugonagrađeni autor je Zoran Malkoč i njegova priča 'Plesač na krovu', dok je treću nagradu dobio Luko Paljetak, za priču 'Posebna sposobnost'.
Vijest • 03.10.2018.

Sanja Pilić, Ivana Šojat i Luko Paljetak pobjednici Večernjakovog natječaja Ranko Marinković za kratku priču

Na ovogodišnji natječaj za kratku priču Večernjeg lista (koji nosi ime Ranka Marinkovića) pristiglo je 749 priča, od kojih su one 52 autora objavljene i u subotnjem Večernjakovu prilogu Obzoru. Stručni žiri kojim je predsjedao akademik Milivoj Solar izabrao je najbolje: prvonagrađena je Sanja Pilić, drugonagrađena je Ivana Šojat a trećenagrađeni je Luko Paljetak.
Vijest • 30.09.2018.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak za 2018. godinu - nagrada za životno djelo Luki Paljetku

Nagrada Društva hrvatskih književnih prevodilaca 'Josip Tabak' za životno djelo dodijeljena je Luki Paljetku, a godišnje nagrade dobili su Igor Buljan (za najbolji prijevod proze), Kiril Miladinov (za najbolji prijevod publicistike) i Željka Černok (za najbolji prijevod djela namijenjenog djeci i mladima).
Najava • 24.02.2012.

Zagrebačke posvete posvećene pjesniku Luku Paljetku

U petak 24. veljače u Muzeju Mimara Teatar poezije priređuje Zagrebačke posvete velikom pjesniku Luku Paljetku naslova „Singerica pod snijegom“. U programu sudjeluju: Luko Paljetak, Nada Subotić, Ibrica Jusić, Mani Gotovac, Tonko Maroević, Perica Martinović, Jelena Perčin, Nika Burđelez, Darko Matićević...