Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.09.2011.

Zagrijavanje rujansko: Bekavac, Ferčec, Glavaš, Oblučar
Održava se
29.09.2011.

Počinje još jedna jesen sa Zagrijavanjem, književnim večerima koje u atmosferi najopuštenije zagrebačke knjižnice i čitaonice (Bogdan Ogrizović) već osam godina predstavljaju pjesnike i prozaike, knjige i časopise, projekte koji na našoj književnoj sceni čine razliku i ljude koji stoje iza njih.  

U petak, 30. rujna, u 19:30 h, kao najava uzbudljive nove jesensko-zimske književne kolekcije (skrojene da traje), dlanove će vam zagrijati nastupi autora nekih od najzanimljivijih ovogodišnjih izdanja.

Nakon izvrsnih kritika, roman „Drenje“ Luke Bekavca polako, ali sigurno osvaja i ono posebno mjesto na našim policama. O njemu će zasigurno biti govora kad se budu dijelile godišnje nagrade za prozu, a tko ne može čekati dotad, neka dođe i posluša kako o ovom nesvakidašnjem romanu s autorom razgovara pjesnik i književni kritičar Branislav Oblučar.

Još jedan sjajan (prvi) roman potpisuje jedan od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije, Goran Ferčec. „Ovdje neće biti čuda“ Ferčeca otkriva kao pisca koji i s čudima i s romanom zna itekako dobro, kao autora koji čitatelja osvaja ne podilazeći mu.

I za kraj: pjesnik!

Marijo Glavaš nagrađivan za roman (nagrada Albatros), kratku priču (3. Večernjakova nagrada) i poeziju (nagrada Na vrh jezika i nagrada Risto Ratković za mlade pjesnike) – Glavaš gotovo da ni jedno književno polje nije ostavio netaknuto (i nagradama nepožeto)!

Ima li bolje preporuke?

Moderira, najsrdačnije vas poziva, bez fige u džepu nagovara:

Roman Simić Bodrožić

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –