Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.02.2018.

Predstavljanje knjige Luke Bekavca 'Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku'
Održava se
09.02.2018. u 18h

Predstavljanje zbirke priča Luke Bekavca "Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku" (Fraktura, 2017) održat će se u petak 9. veljače u 18 sati u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku (Euopska avenija 9).

Uz autora o knjizi će govoriti Ivana Buljubašić, Vlastimir Kusik i Seid Serdarević.

Prva zbirka priča Luke Bekavca, "Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku", okuplja višestruko isprepletene epizode kulturne povijesti jednoga grada. U svakoj od njih, autobiografski maskiran pripovjedač istražuje neki napola zaboravljen “slučaj”, upuštajući se u hod linijom koja povezuje dokumente, falsifikate i fikciju. Na tom se vijugavom putu između 1958. i 2045. otvaraju najrazličitija, ponekad doista opskurna područja (elektroakustička glazba, suvremeno kazalište, konceptualna umjetnost, pseudoznanost, distopijska ekologija, digitalna kultura), oslikana spektrom tonova koji varira od lirskog i elegičnog do reporterskog ili crnohumornog.

Luka Bekavac

Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku

  • Fraktura 10/2017.
  • 117 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532668643

Prva zbirka priča Luke Bekavca 'Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku' okuplja višestruko isprepletene epizode kulturne povijesti jednoga grada. U svakoj od njih, autobiografski maskiran pripovjedač istražuje neki napola zaboravljen 'slučaj', upuštajući se u hod linijom koja povezuje dokumente, falsifikate i fikciju.

– Povezani sadržaj –

Kritika • 21.02.2023.

Luka Bekavac : Urania

– Pretraži sve članke –