Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Luka Bekavac ×

Najava • 09.02.2018.

Predstavljanje knjige Luke Bekavca 'Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku'

Predstavljanje zbirke priča Luke Bekavca 'Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku' održat će se u petak 9. veljače u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Uz autora o knjizi će govoriti Ivana Buljubašić, Vlastimir Kusik i Seid Serdarević.
Najava • 14.12.2015.

Predstavljanje romana Luke Bekavca 'Policijski sat'

Predstavljanje romana Luke Bekavca 'Policijski sat' dobitnika nagrade Europske Unije za književnost 2015., održat će se u ponedjeljak 14. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autora, o romanu će govoriti Anera Ryznar, Boris Postnikov i Roman Simić Bodrožić.
Kritika • 26.11.2015.

Luka Bekavac : Policijski sat

Luka Bekavac je, kako bi rekao Veselko Tenžera, Pisac s velikim slovom 'P'. Autor koji umije ispripovijedati roman kao slagalicu načinjenu od minijaturnih remekdjela: slučajnosti, detalja i predmeta kojima drugi ne bi pridali nikakvu važnost, a koje on oživljava iz apokaliptične odbačenosti upuhujući u njih kaleidoskopsku ljepotu postojanja.
Najava • 30.06.2015.

Književna večer s Lukom Bekavcem

Luka Bekavac razgovarat će s Romanom Simićem Bodrožićem i Seidom Serdarevićem o međunarodnom uspjehu svoga romana 'Viljevo', oduševljenju kritike i zanimanju stranih nakladnika, a i o novom djelu koje će se pojaviti u rujnu – romanu 'Policijski sat'.
Vijest • 14.04.2015.

Luka Bekavac dobitnik nagrade EU za književnost za roman 'Viljevo'

Luka Bekavac jedan je od dobitnika ovogodišnje nagrade Europske unije za književnost koja se od 2009. dodjeljuje najboljim europskim novim autorima i književnim nadama. Nagradu je dobio za roman "Viljevo".
Kritika • 15.06.2011.

Luka Bekavac : Drenje

Kritika • 01.03.2011.

Luka Bekavac : Drenje

Kombinacijom različitih žanrova, u kojima se prepoznaju natruhe horora i misteryja, ali i postratne proze o užasima tipične hrvatske svakodnevice, odmakom od realističkog načina pripovijedanja koje "preslikava" svakodnevicu, nastalo je "Drenje" - teško žanrovski odredivi prozni tekst u koji su upisana mnoga značenja, ali i mnogi putovi njihova razotkrivanja, pri čemu je neophodan angažman i aktivnost...