Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.10.2007.

Započinje ciklus tribina Grički dijalog
Održava se
25.10.2007.

U Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu, u četvrtak, 25.10.2007. započinje ciklus tribina «Grički dijalog», koje će se baviti aktualnim i problemskim književnim, ali i širim kulturnim temama.

Prva tribina pod naslovom KNJIŽEVNA KRITIKA I MEDIJI pokušat će odgovoriti na pitanja kao što su: odnos medija prema književnoj kritici, usporedba s kritikom drugih umjetnosti, forme književne kritike u medijima, prilagođavanje kritičara mediju, uredniku ili publici, utjecaj kritike na čitatelje/kupce, povjerenje u kritičara, kriteriji prema kojima se recenziraju knjige, postojanje (ili ne) povlaštenih nakladnika ili autora itd.

O toj će temi razgovarati: Branimir Donat, Gordana Crnković, Mirjana Jurišić, Katarina Luketić, Tatjana Jukić, Jadranka Pintarić i Jagna Pogačnik.

O tribinama «Grički dijalog»

Polazna je teza kako trenutno u Hrvatskoj nedostaje mjesta za dijalog o književnim (kulturnim) problemima, koji su medijima uglavnom svedeni na nekoliko redaka ili tek pokoju sekundu u eteru, gdje gube bitku s, navodno, atraktivnijim temama. Stoga će Hrvatsko društvo pisaca nastojati ovim tribinama postati mjestom za javno iznošenje različitih mišljenja, forumom za detektiranje nekih važnih mjesta koja se tiču struke.

U HDP-u žele da to bude i mnogo širi prostor razmjene stajališta, te možda i mjesto s kojeg će se potaknuti promjene u našem književnom/kulturnom prostoru.

Tribine «Grički dijalog» će se održavati dva puta na mjesec, u prostorijama Društva, Basaričekova 24. Osmišljavat će ih i moderirati književna kritičarka i urednica Jadranka Pintarić, te književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik.

U nastavku ciklusa «Grički dijalog» moderatorice i njihovi gosti raspravljat će o temama kao što su – prezentacija književnosti na sajmovima knjiga, pisac kao brand, marketing i književnost, kako na inozemno tržište i koji nas pisci predstavljaju vani, književne nagrade, radionice kreativnog pisanja, današnji status poezije, male knjižare vs. megastoreovi, posao urednika knjige, književnost na internetu itd.

HDP poziva da prisusutvujete tribinama, jer bez glasa iz publike nema dijaloga!

U četvrtak, 25.10.2007. u 19 sati u HDP-u, Basaričekova 24, Zagreb

– Povezani sadržaj –

Kritika • 03.02.2020.

Alen Brlek : Sang

– Pretraži sve članke –