Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.11.2014.

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja
Održava se
14.11.2014.

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, koji se tradicionalno odvija u Mjesecu hrvatske knjige, ove će godine biti upriličena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u petak 14. studenog, s početkom u 12 sati.
 
Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje u Mjesecu hrvatske knjige, a provodi se online u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske te putem knjižnica, škola i kulturnih društava u dijaspori. Organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba: Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice.
 
Na završnoj svečanosti glumci Vanda Winter i Luka Dragić izvest će dramsku igru Ona i on – ljubavna šala s citatima, napisanu posebno za ovu prigodu, scenaristice Lade Martinac-Kralj, a u režiji Stephanie Jamnicky. Javno izvlačenje nagrada popratit će KGZ bend s nekoliko popularnih glazbenih brojeva.
 
Naslov i tema kviza ove je godine bila Ljubav za početnike. Za sudjelovanje u kvizu bilo je potrebno pročitati sljedeće knjige: "Ljubav za početnike" Zvonimira Baloga, "Tišina i druge pjesme" ili "Tišina; memoarski zapisi: sabrane pjesme" Dobriše Cesarića, "Miševi i mačke naglavačke" Luka Paljetka te "Srebrne svirale" Dragutina Tadijanovića.
 
Svi točno riješeni kvizovi bili su uključeni u izvlačenje krajem listopada 2014. Iz svake knjižnice izvučen je jedan pobjednik. Između svih pobjednika s popisa, javnim izvlačenjem na završnoj svečanosti, dolazimo do dobitnika glavne i utješnih nagrada. Glavna nagrada ove je godine tablet računalo.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –