Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Galbraith

Dudov svilac

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 01/2015.
  • 540 str., meki uvez
  • ISBN 9789531417112
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad romanopisac Owen Quine nestane, njegova supruga unajmi privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Isprva misli da je jednostavno nekamo otišao na nekoliko dana – što je i prije činio – i želi da ga Strike pronađe i dovede kući. Kako Strike istražuje, postaje jasno da Quineov nestanak skriva više toga nego što njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis s otrovnim opisima gotovo svih svojih poznanika. Bude li roman objavljen, neki će životi biti uništeni – zato je puno ljudi koji bi ga možda željeli ušutkati.

Kad Quinea pronađe okrutno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike će se morati utrkivati s vremenom ne bi li shvatio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice na kakvog dotad nikad nije naišao...

Krimić koji se čita u jednom dahu, s neočekivanim obratima na svakom koraku, "Dudov svilac" drugi je u nizu uspješnih romana u kojima su glavni likovi Cormoran Strike i njegova odlučna mlada pomoćnica Robin Ellacott. Pod pseudonimom Robert Galbraith krije se J.K. Rowling, autorica slavnog serijala o malom čarobnjaku Harryju Potteru. "Dudov svilac" nastavak je njezinog hvaljenog krimića "Zov kukavice".

U svim boljim knjižarama od 2. veljače 2015.!

Robert Galbraith pseudonim je spisateljice J.K. Rowling, autorice uspješnica iz serije romana o Harryju Potteru te romana "Prijevremeni izbori". "Karijera zla" treći je u nizu hvaljenih krimića o istražitelju Cormoranu Strikeu, a ušao je u uži izbor za prestižnu britansku književnu nagradu Theakston Old Peculier za najbolji britanski krimić godine. "Zov kukavice" objavljen je 2013., a "Dudov svilac" 2014. Romani o Cormoranu Strikeu Roberta Galbraitha bit će adaptirani za televizijsku seriju za BBC One, u produkciji Brontë Film and Television.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Dudov Svilac - TV SPOT –

– Dudov svilac - Robert Galbraith –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –