Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Galbraith

Smrtonosno bijelo

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 04/2019.
  • 678 str., meki uvez
  • ISBN 9789531425339
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Robert Galbraith je pseudonim J. K. Rowling, autorice uspješnica o Harryju Potteru, koja se odlučila za novu seriju romana kriminalističkog žanra budući da je taj žanr obožavala kao čitateljica. Željela je pisati suvremene kriminalističke romane s uvjerljivom pričom u pozadini, pa je izabrala pseudonim Robert Galbraith kako bi se o tim romanima prosuđivalo neovisno o njenom dotadašnjem radu.

I već je prva knjiga Galbraitha knjiga "Zov kukavice"  oduševila kako kritiku tako i brojne čitatelje. Zapravo su sva tri prethodna romana o detektivu Cormoranu Strikeu ("Zov kukavice", "Dudov svilac" i "Karijera zla") bili veliki svjetski hitovi. Ipak, J. K. Rowling nastavlja pisati pod pseudonimom kako bi zadržala odmak od svog ostalog spisateljskog rada i kako bi čitatelji mogli znati što mogu očekivati od romana o Cormoranu Strikeu.

A "Smrtonosno bijelo" dosad najopsežniji roman Roberta Galbraitha, u isti je mah napet krimić i uzbudljiv novi nastavak serijala: posjet Billyja, poremećenog mladića koji nahrupi u njegov ured i zatraži pomoć u istraživanju zločina za koji misli da mu je svjedočio kao dijete, duboko uznemiri privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Iako je Billy očito psihički bolestan i ne sjeća se mnogih, konkretnih pojedinosti, nešto u njemu i njegovoj priči doima se iskrenim. Ali prije nego što mu Strike uspije postaviti ijedno pitanje, Billy panično pobjegne. Nastojeći dokučiti srž Billyjeve priče, Strike i Robin Ellacott – nekad njegova pomoćnica, a sad partnerica u agenciji – kreću vijugavim putem koji ih vodi kroz sporedne londonske uličice u tajnovito unutarnje svetište Parlamenta i lijepu, ali zlokobnu vlastelinsku kuću u engleskom selu...

Robert Galbraith pseudonim je spisateljice J.K. Rowling, autorice uspješnica iz serije romana o Harryju Potteru te romana "Prijevremeni izbori". "Karijera zla" treći je u nizu hvaljenih krimića o istražitelju Cormoranu Strikeu, a ušao je u uži izbor za prestižnu britansku književnu nagradu Theakston Old Peculier za najbolji britanski krimić godine. "Zov kukavice" objavljen je 2013., a "Dudov svilac" 2014. Romani o Cormoranu Strikeu Roberta Galbraitha bit će adaptirani za televizijsku seriju za BBC One, u produkciji Brontë Film and Television.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –