Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Kefeček

Čokolada

  • Nakladnik: Planetopija
  • 12/2015.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573305
  • Cijena: 51.50 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Iako je danas čokolada uobičajena namirnica, još uvijek nosi dašak južnoameričke egzotike, a čokoladu spravljenu kod kuće rijetko da će netko odbiti kušati. Jednostavne za pripremu, a ukusne, Maja Kefeček u svojoj četvrtoj i najnovijoj kuharici nudi veganske slastice od čokolade.

Probajte pikantnu čokoladnu kremu s đumbirom i narančom ili mediteransku čoko pitu s pinjolima, bademima i smokvama, ali i izvrsne klasike u veganskom ruhu: vjerojatno jedva čekate da napravite domaću crnu ili bijelu čokoladu, slasnu sachericu, čoko brownieje, jaffa kekse, ili superfood čokoladu, štrudlu s čokoladom i kruškama te čokoladnu tjesteninu. A tu je i ljuto grah varivo, da, pogađate, s čokoladom! Možete li odoljeti takvom izazovu?
 
Fotografije u kuharici i stiliziranje hrane i ovoga puta potpisuje naša poznata fotografkinja Maja Danica Pečanić.

Maja Kefeček autorica je kuharica "Kruh i peciva", "Slano i slatko od brašna", "Namazi i umaci" i "Čokolada". Niz godina Maja se bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice kuhanja, piše članke i daje poduke iz kuhanja. S Ustanovom Makronova zadnjih nekoliko godina surađuje na edukativnim programima kao što su seminari prirodne prehrane, Škola prirodne kuhinje te rezidencijalni seminari. Po struci je dipl. ing. geologije i paleontologije, živi u Zagrebu, uživa u kuhanju za prijatelje i obitelj, eksperimentiranju s novim namirnicama, osmišljavanju recepata, te u putovanjima na kojima istražuje lokalne namirnice i načine pripreme hrane.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –