Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Kefeček

Azijska jela

  • Nakladnik: Planetopija
  • 10/2019.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574203
  • Cijena: 6.84 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Azija je oduvijek privlačila gurmane – mnoštvo svježih namirnica, vatromet boja i obilje suhih i svježih začina čine ovu kuhinju jednom od najprivlačnijih na svijetu. Temeljena na hrani biljnog porijekla idealna je za sve pobornike zdrave hrane i one koji to žele postati – svaki tanjur pršti zavodljivim okusima i mirisima, priprema je jednostavna, a namirnice se uglavnom kratko termički obrađuju ili ostaju sirove.

Maja Kefeček Basta, iskusna autorica i učiteljica prirodne prehrane napisala je nekoliko popularnih veganskih kuharica, a u najnovijoj – "Azijska jela" – dočarala nam je djelić svojih živopisnih putovanja po Dalekom istoku: Šri Lanka, Tajland, Vijetnam, Koreja, Kina i Japan, zvijezde su ove kuharice u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe.

Od poznatog i omiljenog Pad Thaija do bogatog sendviča Banh Mi, od nekoliko inačica sushija i curryja do cijelog niza salata i juha te poslastica egzotičnih naziva kao što su gyoze, bibimpap i bulgogi, sve u superzdravoj veganskoj varijanti.

Maja Kefeček autorica je kuharica "Kruh i peciva", "Slano i slatko od brašna", "Namazi i umaci" i "Čokolada". Niz godina Maja se bavi proučavanjem i promicanjem zdrave i prirodne prehrane. Završila je Školu prirodne kuhinje pri Makronovi te brojne seminare i radionice o zdravoj prehrani i zdravom življenju. Vodi radionice kuhanja, piše članke i daje poduke iz kuhanja. S Ustanovom Makronova zadnjih nekoliko godina surađuje na edukativnim programima kao što su seminari prirodne prehrane, Škola prirodne kuhinje te rezidencijalni seminari. Po struci je dipl. ing. geologije i paleontologije, živi u Zagrebu, uživa u kuhanju za prijatelje i obitelj, eksperimentiranju s novim namirnicama, osmišljavanju recepata, te u putovanjima na kojima istražuje lokalne namirnice i načine pripreme hrane.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –