Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andreja Varoščić-Austin

Posljednja ratnica Liburna

  • Nakladnik: Amrita
  • 10/2017.
  • 187 str., meki uvez
  • ISBN 9789537745011
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman „Posljednja ratnica Liburna“ ima karakter mističnog romana s elementima krimića. Okosnicu romana čini slojevita ljubavna priča, protkana mističnim doživljajima i neobičnim obratima. Priča je vođena idealom duhovnoga otkrivenja i bit će zanimljivo štivo za sve ljubitelje ezoterijske literature.

***

"Posljednja ratnica Liburna" roman je koji će vas provesti preko pola svijeta, od Ugljana do Jeruzalema i New Yorka. (...) Njegova glavna junakinja kroz svoje neočekivane pustolovine istovremeno otkriva i vlastito podrijetlo, nasljeđe drevnih Liburna i njihovih božanstava koja ju vode i čuvaju, te prihvaća svoju ulogu – posljednje ratnice Liburna.

O Liburnima i njihovoj mitologiji ne znamo baš mnogo, a saznanja koja imamo dolaze nam najčešće iz ne posve pouzdanih izvora. No autorica ovog romana iskoristila je postojeća znanja i dodala im elemente spiritualnosti iz različitih drugih kultura, stvarajući tako posve specifičan spoj, tipičan za današnje doba, u kojem će ljubitelji duhovne literature zacijelo pronaći nešto za sebe.

Na tragu Paula Coelha ili možda čak Jamesa Redfielda, no istovremeno i s posve osebujnim pogledima i karakteristično ženskim pristupom priči, Andreja Varoščić-Austin tako ovim romanom popunjava prazninu koja je dosad postojala u hrvatskoj popularnoj literaturi i pruža domaćim čitateljima priliku da se susretnu s nečim što dosad još, iz pera domaćeg autora, zapravo i nisu imali prilike vidjeti. - Milena Benini

**

Upoznajući nas s dalekim zemljama i požrtvovnim ljudima Andreja Varoščić-Austin demonstrira raskoš svoje mašte kojom kombinira elemente mističnog, kriminalističkog i ljubavnog romana i u njega upliće svoje znanje iz mitologije, astrologije i povijesti, vodeći radnju na nekoliko razina – u realnom svijetu sukoba, rata i ubojstava te u sferama viših frekvencija u kojima žive mitološka bića. - Sandra Pocrnić-Mlakar

Andreja Varoščić-Austin (1963.) diplomirala je filozofiju i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1988. godine. Doktorirala je rusku književnost pri Institutu za svjetsku književnost "Gorki" Ruske akademije znanosti 2012. godine u Moskvi. Prevela je uredila knjige iz ciklusa "Zvonki cedar ruski", Vladimira Megrea. Roman "Posljednja ratnica Liburna" njezin je prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –