Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Humor u svakodnevnoj komunikaciji

  • Nakladnik: Institut za etnologiju i folkloristiku
  • Urednik: Renata Jambrešić Kirin, Jelena Marković, Ljiljana Marks
  • 01/2018.
  • 358 str., meki uvez
  • ISBN 9789538089060
  • Cijena: 100.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Zbornik donosi šesnaest odabranih radova izloženih na znanstvenom skupu “Tko se zadnji smije, nije shvatio vic” (humor u svakodnevnoj komunikaciji), održanom u Institutu za etnologiju i folkloristiku 2015. godine. Zastupljeni radovi svjedoče o folkloristici kao temeljnoj disciplini u istraživanju humora, ali i uključivanju folklorista u širu, interdisciplinarnu raspravu o društvenim, kulturnim i psihološkim mehanizmima konstruiranja i djelovanja humora u svakodnevnoj komunikaciji.

Riječ je o prvoj domaćoj monografiji koja iz različitih aspekata i metodoloških očišta te na različitim tekstovnim i kulturnim predlošcima pristupa humoru u širokom registru njegovih žanrovskih, performativnih, afektivnih i sociopolitičkih pojavnosti. Različite znanstvene discipline iz kojih dolaze autori (...) potvrđuju da je humorologija neizbježno interdisciplinarni pothvat sa snažnim osloncem u folkloristici i kulturnoj antropologiji te da je pozvanija nego ikad da interpretira suvremeni sociopolitički trenutak u kojem zaigranu i transgresivnu postmodernu ironiju zamjenjuju satira i (nekropolitički) crni humor. (Lada Čale Feldman)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –