Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bruno Šimleša

Istine i laži o ljubavi

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 02/2018.
  • 206 str., meki uvez
  • ISBN 9789531423052
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Koliko se muškarci i žene doista razlikuju? Kako se riješiti osjećaja da ne zavređujemo ljubav? Kako stvoriti sretnu vezu? Kako doista funkcionira Zakon privlačnosti? Nakon što je u "Ljubavologiji" podučavao razvijanje zdrave ljubavi prema sebi i drugima, Bruno Šimleša ide korak dalje – u knjizi "Istine i laži o ljubavi" dohvatio se najčešćih zabluda o ljubavi. Objašnjava i kako se riješiti toksičnih uvjerenja koja truju um i srce!

"U svojoj najnovijoj knjizi autor se uhvatio ukoštac s brojnim idejama i mitovima o ljubavi i parterskim odnosima kojima smo cijeli život obasipani, što u obiteljskom domu i kulturi u kojoj smo odrasli, što iz medija i popularne literature, što iz razgovora s prijateljima i poznanicima koji svoje životne 'uvide' vole podijeliti s nama. Neke od njih odnose se na muško-ženske razlike (kao npr. da je žena ta koja drži tri ugla kuće ili da muškarci ne znaju izražavati emocije), druge na općeprihvaćene narodne mudrosti (da ljubav ide kroz želudac ili da brak i djeca uništavaju ljubav i strast), a treće pak na banalna i previše pojednostavljena tumačenja Zakona privlačnosti.

Autor ih, sebi svojstvenim ljubaznim i uvažavajućim stilom ali istovremeno polazeći od znanstveno utemeljenih spoznaja, polako razotkriva, uzimajući u obzir razloge zbog kojih imamo i vjerujemo u takve pogrešne ideje, pokazujući razumijevanje za načine kojima se one održavaju i shvaćajući naše otpore da ih promijenimo ili u potpunosti odbacimo."

dr. sc. Željka Kamenov, socijalna psihologinja

Bruno Šimleša (1979.) autor je 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Po struci je sociolog, a diplomirao je 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prijašnje knjige u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi kao što su "Ljubavologija" i "Škola života" jedne su od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj i regiji. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 200.000 primjeraka. Ovo je njegova prva knjiga s fokusom na zdravlje. Udruga SVE za NJU 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. Dvije godine vodio je emisiju "Svaki dan, dobar dan" na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji. U braku je 14 godina i ponosni je tata predivne dvanaestogodišnjakinje, čijoj generaciji želi da se mudrije brine za svoje zdravlje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –