Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Josip Pavičić

Ste čuli? : Gradiščanskohrvatski robijaški kabaret

  • Nakladnik: Naklada Pavičić
  • 04/2018.
  • 120 str., meki uvez
  • ISBN 9789537949112
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Ste čuli?" komediogarfski je tekst Josipa Pavičića s jakim satiričnim žalcem. Napisan je u obliku kabaretske predstave koja se 1970 i neke prikazuje u KPD-u Stara Gradiška. U predstavi u predstavi, natječući se u izvođenju antikomunističkih i antidržavnih viceva, sudjeluju robijaši Andrija, Dražen, Franjo, Ivan Zvonimir, Ivo i Vlado i njihovi tamničari Jakov, Mika, Milka, Stipe i Vladimir. Izvedbu ocjenjuje tročlani žiri u sastavu: direktor tamnice Josip, njegova sekretarica Jovanka i njegov vozač Marko, a okolo se mota zao duh Kagebe.

Tekst čini 25 kratkih prizora (skečeva) i 17 songova koje pjevaju dramska lica. Komad nije prikazan na pozornici.

 

Iz autorova pogovora:

„Lica izvođača mog satiričnog igrokaza izvedena su prema zbiljskim (nedužnim) modelima iz javnog političkog života, a mnogo dosljednije prema njihovim više ili manje netočnim inkarnacijama u hrvatskoj političkoj mitologiji. I bilo bi ih pogrešno izjednačavati s konkretnim građanskim biografijama. Osobe koje sudjeluju u zbivanjima na pozornici nemaju OIB i prestaju postojati kad se spusti zastor ili zaklopi knjiga.“

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –