Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katherine Arden

Djevojka u tornju

  • Nakladnik: Mitopeja
  • Prijevod: Vladimir Cvetković-Sever
  • 09/2018.
  • 368 str., luksuzni uvez
  • ISBN 9789535956556
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Luksuzno ograničeno izdanje u 500 primjeraka – svaka knjiga ima svoj individualni broj, a jamči ga plastificirana naljepnica na vakumiranom ovitku. Izdanje s ili bez zaštitne kutije, a cijena knjige sa zaštitnom kutijom iznosi 225,00 kn.

Nakon zbivanja u "Medvjedu i Slavuju" narod je proglasio vidom obdarenu Vasilisu Petrovnu vješticom. Čak joj ni kralj zime Morozko ne može ponuditi životni odabir koji ne bi bio povratak u selo, uz brak, ili odlazak u manastir, pod veo. Vasja zato sama odabire treći put: postat će putnica, i vidjeti svijet na leđima svog predivnog pastuha Soloveja.

Ali u krajevima Velikog Kneževstva Moskovskog vlada pomutnja: razbojnici spaljuju sela i odvode naočitu žensku čeljad u ropstvo, razbojnici neuhvatljivi čak i samome Dmitriju Ivanoviču, velikome knezu.

Putnica će - razborito preimenovana u putnika Vasilija Petroviča, zvanog Vasja - doživjeti mnoga neočekivana priključenija u bespućima srednjovjekovne Rus’i pod tatarskim jarmom, i u tornju izdvojenih žena stolnoga grada Moskve pronaći odgovore na mnoga nerazjašnjena pitanja o vlastitoj prošlosti.

Katherine Arden (1986.) rodom iz Austina u Teksasu. Treći je razred srednje škole provela u Rennesu u Francuskoj, a nakon što je primljena na Middlebury College, odgodila je upis na godinu dana kako bi neko vrijeme živjela i učila u Moskvi. Na Middleburyju je studirala francusku i rusku književnost. Nakon bakalaureata, preselila se u Maui na Havajima, gdje je radila svakojake poslove, uključujući vođenje obilazaka na konjima i prodavanje na štandovima.

Nakon godinu dana na otoku, provela je jednu školsku godinu kao učiteljica engleskog u srednjoj školi u Briançonu u Francuskoj, nakon čega se vratila na Maui očekujući živjeti kao i prije. A zatim je dobila ponudu za objavljivanje romana koji je cijelo to vrijeme pisala.

Pregled proznih djela.

2017. - "The Bear and the Nightingale" (trilogija Winternight); "Medvjed i Slavuj" (trilogija Zimska noć) (Mitopeja, Zagreb 2018., preveo Vladimir Cvetković Sever);
2017. - "The Girl in the Tower" (trilogija Winternight);
2018. - "The Winter of the Witch" (trilogija Winternight);
2018. - "Small Spaces".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –