Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kazuo Ishiguro

Pokopani div

  • Nakladnik: Mitopeja
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 11/2017.
  • 322 str., luksuzni uvez
  • ISBN 9789535956518
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Luksuzno ograničeno izdanje u 500 primjeraka – svaka knjiga ima svoj individualni broj, a jamči ga plastificirana naljepnica na vakumiranom ovitku. Izdanje s ili bez zaštitne kutije, a cijena knjige sa zaštitnom kutijom iznosi 225,00 kn.


Rimljani su odavno otišli, a Britanija postojano propada. Ali barem su prestali ratovi koji su nekoć harali cijelom zemljom. Axl i Beatrice, bračni par vremešnih Brita, odluče da je napokon došlo vrijeme da pođu kroz tu napaćenu zemlju izmaglice i ruševina ne bi li pronašli sina kojega godinama nisu vidjeli, sina kojega se jedva sjećaju.

Znaju da će ih čekaju mnoge nedaće – pa i čudne i nezemaljske – ali ne mogu predvidjeti kako će im putovanje otkriti mračne i zaboravljene kutke uzajamne ljubavi. A ne mogu ni znati da će im se putom pridružiti jedan saski vitez, siroče koje mu je štićenik, i jedan vitez – odreda, poput Axla i Beatrice, na neki način lišeni vlastite prošlosti, ali neumoljivo željni utjehe, kao i bremena, prisjećanja života u punini.

Katkad zvjerski, katkad zagonetan, uvijek duboko dirljiv, "Pokopani div" je sedmi roman Kazua Ishigura,romankoji prosvjetljava pričom o činu zaboravljanja i snazi sjećanja, mnogostruko primjenjivom pripoviješću o ljubavi, osveti i ratu.

Kazuo Ishiguro (1954.) britanski pisac rođen u Nagasakiju, živi u Engleskoj od 1960. godine. Dosad je napisao osam proznih knjiga koje su prevedene na četrdeset svjetskih jezika. Već je njegov drugi roman "An Artist of the Floating World" 1986. odnio nagradu Whitbread za knjigu godine. Ishigurov najpoznatiji naslov, roman "Na kraju dana", osvojio je Bookerovu nagradu godine 1989. Istoimeni popularni film snimio je redatelj James Ivory 1993. godine. Roman "Nikada me ne ostavljaj" (2005.) književni kritičari časopisa Time uvrstili su među stotinu najboljih romana na engleskom jeziku svih vremena. Dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2017. godinu.

Posvećen temama zastranjenog idealizma i postojanosti pamćenja, osobnog kao i društvenog, iznimno je cijenjen diljem svijeta. Za svoje zasluge u kulturi uvršten je i u britanski viteški red Order of the British Empire, te francuski red Ordre des Arts et des Lettres.

Pregled Ishigurovih ključnih proznih djela, s dostupnim hrvatskim prijevodima:

1982. - "A Pale View of Hills"
1986. - "An Artist of the Floating World"
1989. - "The Remains of the Day" // "Na kraju dana" (Targa, Zagreb, prevela Nada Šoljan)
1995. - "The Unconsoled" // 2013. - "Bez utjehe" (Ljevak, Zagreb, prevela Ivana Šojat-Kuči)
2000. - "When We Were Orphans" // 2000. - "Kad smo bili siročad" (Leo-commerce, Rijeka, prevela Vesna Valenčić)
2005. - "Never Let Me Go" // 2005. - "Nikada me ne ostavljaj" (Leo-commerce, Rijeka, prevela Vesna Valenčić)
2009. - "Nocturnes: Five Stories of Music and Nightfall" // 2010. - "Nokturna: Pet priča o glazbi i sutonu" (Ljevak, Zagreb, preveo Miloš Đurđević)
2015. - "The Buried Giant" // 2017. - "Pokopani div" (Mitopeja, Zagreb, preveo Vladimir Cvetković Sever)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –