Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Gray Arjuna Ardagh

Svjestan muškarac : Praktičan vodič za razvijanje 12 kvaliteta nove muževnosti

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Matija Pospiš
  • 09/2019.
  • 224 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574197
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga "Svjestan muškarac" upravo je ono što je muškarcima potrebno u ovome trenutku u povijesti. Dosad su društva preživljavala na temelju sposobnosti da svoje sinove održe nesvjesnima vlastitih potreba. Da bismo preživjeli, trebali su nam dječaci i muškarci koji ne preispituju ideju umiranja za svoju zemlju, pleme ili rodbinsku mrežu. Trebalo nam je da prihvate uvjerenje da će tako postati junaci, pridobiti slavu te biti voljeni i poštovani (pa makar to značilo voljeni, poštovani i mrtvi). Da je muškarac sumnjao u to, roditelji bi se razočarali u njega, izdubio bi poštovanje vršnjaka i ne bi bio vrijedan ženske ljubavi. No sada doživljavamo „ironiju industrijalizacije". Drugim riječima, kada društvo uspješno istrenira svoje muškarce da se nesvjesno usredotočuju na sastavnice preživljavanja – zarađivanje novca i izrastanjc u ubojicu/zaštitnika – može si priuštiti luksuz da postane svjesno. Ironija leži u tome da je treniranje nesvjesnosti stvorilo slobodu da se bude svjestan. (dr.sc. Warren Farrell)

"Svjestan muškarac" je priručnik za sve one muškarce koji ne žele živjeti okovani tradicijom, prošlošću i davno definiranim pravilima života kako bi se njihova muževnost pokazala na sasvim nov način. U samo dva naraštaja rodne su se uloge okrenule naglavce, muškarci i žene se udaljuju od zadanog načina života kojeg su se pridržavali stoljećima. Žene sve češće postaju protagonistice i pokretačice promjena, a muškarci su zbog promjena zbunjeni i katkad im je teško pronaći svoje mjesto u društvu i obitelji te se prilagoditi novim zahtjevima i očekivanjima. Osim toga, oni sve češće imaju potrebu upoznati svoj unutarnji svijet te osvijestiti i proživjeti svoje osjećaje što njihovim precima nije bilo dopušteno.

Svako poglavlje knjige daje živu sliku po jedne od 12 kvaliteta, opisuje kako je ona uvjetovana muškom biokemijom te nudi na desetke vježbi za jačanje tih kvaliteta kao i dio namijenjen ženama: kako prepoznati dobrog i pouzdanog muškarca te kako svom muškarcu pružiti podršku da postane najbolja verzija sebe. Ova je knjiga mapa za snalaženje u izazovima s kojima se suočavaju muškarci koji žele ostvariti svoj puni potencijal i žene koje stoje uz njih.

John Gray, autor niza knjiga o muško-ženskim odnosima (najpoznatija je zasigurno 'Muškarci su s Marsa, žene su s Venere') i Arjuna Ardagh, motivacijski govornik i autor, stvorili su u ovaj priručnik upravo za suvremenog muškarca koji želi redefinirati svoju muškost, uvažiti svoje osjećaje i raspoloženja, no i dalje imati jasnu viziju i misiju u životu koje može razvijati zahvaljujući svojim muškim kvalitetama.

John Gray stručnjak je za odnose i komunikaciju, bračni savjetnik, predavač te autor 20-ak knjiga o muško-ženskim odnosima među kojima je najpoznatiji svjetski bestseler "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere". Njegove su se knjige prodale u 50 milijuna primjeraka diljem svijeta i prevedene su na 50-ak jezika. Tijekom 35 godina karijere organizirao je na stotine seminara za muškarce i žene koji žele poboljšati svoju komunikaciju i međusobno razumijevanje.

Arjuna Ardagh je savjetnik u području svjesnosti i osobnog razvoja (Awakening Coach), govornik i autor osam knjiga od kojih su najpoznatije "Translucent Revolution" i "Better than Sex". Učio je od niza duhovnih učitelja u Aziji i SAD-u, a danas svoje znanje i iskustvo prenosi diljem svijeta. Njegova organizacija provela je edukaciju više od 1300 facilitatora koji pomažu ljudima u razvoju svjesnosti. Ardagh je gostovao na mnogim konferencijama, a pozvan je i da održi govor u Ujedinjenim narodima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –