Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Johann Hari

Izgubljene veze : Otkrivanje pravih uzroka depresije i neočekivanih rješenja

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Laura Marković
  • 03/2020.
  • 392 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574401
  • Cijena: 169.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Depresija je trenutno druga najčešća bolest na svijetu, i unatoč upozorenjima Svjetske zdravstvene organizacije i mnogih stručnjaka, njezin zamah ne opada. Liječnici diljem svijeta desetljećima su brzopleto zaključivali da su ta duboka nesreća i osjećaj besmisla rezultat pogreške u funkcioniranju moždane kemije. No, pomaganje ljudima da ponovno pronađu svoju vrijednost i smisao, da se nakon duboke otuđenosti povežu i pronađu svoje mjesto u zajednici, da se osjećaju sigurno i podržano, da preuzmu kontrolu nad svojim životom i radom te da razumiju svoj identitet − daleko je snažnije od tableta koje podižu razinu serotonina u mozgu, kaže Johann Hari u svojoj svjetskoj uspješnici koja je pomogla tisućama ljudi. U knjizi "Izgubljene veze" ispričao je svoju priču koja ga je odvela na put znanstvenog objašnjenja depresije, ali i njezinih pravih rješenja.

Johann Hari autor je uspješnice New York Timesa, "Chasing a Scream: The First and the Last Days of the War on Drugs" (Loveći vrisak: Prvi i posljednji dani rata protiv droga), koja je prevedena na jedanaest jezika. Hari je pisao za svjetski poznate novine kao što su Guardian, New York Times i Le Monde, a Amnesty International UK dvaput ga je imenovao novinarom godine u kategoriji pisanog novinarstva. Njegov TED govor „Everything You Think You Know About Addiction Is Wrong“ i animacija u kojoj je sažeo misli s predavanja imaju preko dvadeset milijuna pregleda.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –