Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Johann Hari

Ukradena pažnja : Zašto se više ne možemo koncentrirati?

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Matija Pospiš
  • 10/2022.
  • 344 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575224
  • Cijena: 21.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Ukradena pažnja: Zašto se više ne možemo koncentrirati?", bestseleru New York Timesa, Johann Hari, istraživački novinar i autor hvaljene knjige "Izgubljene veze", bavi se pitanjem presudnim za našu budućnost: što nam to neprestano i sve više podriva pažnju? U knjizi koja otvara oči i pravi je tour de force, Hari ide dalje od individualne odgovornosti i beskompromisno progovara o vrlo konkretnim, nametnutim vanjskim uzrocima koji nam svakodnevno nemilice kradu pažnju - od tehnologije koja služi profitu, a ne korisniku, i gospodarskog rasta kao glavnog ekonomskog načela, do loše prehrane i globalnog zagađenja.

Pritom se ne libi otkriti neugodnu i katkad okrutnu istinu - iskreno progovara o svojoj ovisničkoj krizi koju je doživio kada se upustio u eksperiment digitalne detoksikacije, upoznaje nas s disidentima iz Silicijske doline i veterinarima koji psima dijagnosticiraju ADHD, ali i pronalazi izvanredna rješenja diljem svijeta.

Intervjuirao je više od 250 stručnjaka, i iako im zaključci o uzrocima nisu uvijek isti, svi se slažu da je kriza pažnje ostavila trag svuda i na svima. Ovu smo krizu uzrokovali mi, ljudi, a mi je možemo i zaustaviti.


Ne znam nikoga tko o našoj krizi pažnje razmišlja dublje i više holistički nego Johann Hari. Ova je knjiga od vitalne važnosti, molim vas, sjednite i posvetite joj punu pažnju.

Naomi Klein

Briljantno... Sjajno istražena i argumentirana tema nemogućnosti čovječanstva da se usredotoči, ispričana tempom, genijalnošću i energijom najboljih krimića.
Stephen Fry

Johann Hari je britanski istraživački novinar i autor tri svjetske uspješnice prevedene na čak 38 jezika. Njegova prva knjiga "Chasing the Scream", adaptirana je u Oscarom nagrađeni film The United States Vs Billie Holliday, a kasnije je prema njoj snimljena dokumentarna serija.

Njegova druga knjiga "Izgubljene veze", koju je posebno pohvalila medicinska struka, bila je u užem izboru za nagradu British Medical Association. Piše za nekoliko vodećih svjetskih novina i časopisa među kojima su i New York Times, Guardian, Spectator, Le Monde Diplomatique, Sydney Morning Herald i Politico.

Čest je gost na radiju, televiziji i podcastima, a njegovi govori na TED-u imaju više od 80 milijuna pregleda. Pola godine živi u Londonu dok drugu polovicu putuje istražujući za svoje knjige.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –