Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davor Rostuhar

Ljubav oko svijeta

  • Nakladnik: Klub za ekspedicionizam i kulturu
  • Fotografije: Davor Rostuhar
  • 01/2021.
  • 400 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789534935002
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jeste li se ikad pitali zašto se zaljubljujemo? Što je pozadina ljudske sposobnosti i potrebe za ljubavlju? Je li ljubav jača od kulturnih normi ili je ona nešto što je u potpunosti oblikovalo društvo?

Nakon što su se Anđela i Davor vjenčali, otišli su na neuobičajen medeni mjesec – godinu dana putovali su oko svijeta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih svjetskih metropola, od tradicionalnih poligamijskih harema do modernih poliamornih zajednica, od lovaca i sakupljača iz amazonske prašume do plemena s dalekih rajskih obala Pacifika, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i s renomiranim svjetskim znanstvenicima te putujući kroz brojne izazove secirali i vlastiti odnos, sve ne bi li saznali što je zapravo ljubav i je li ona univerzalna. Rezultat je, riječima urednika Krune Lokotara: „knjiga koja liječi ljubavlju i koja pokušava ljubav izliječiti“.

Knjiga "Ljubav oko svijeta" objedinjuje intimni esej, dnevnik putovanja i etnografsku studiju te predstavlja inspirativno istraživanje koje čitatelje vodi na putovanje kroz različite aspekte značenja koje ljubav ima u današnjoj kulturi. Od različitih znanstvenih pogleda na ljubav do intrigantnih osobnih priča, ova knjiga nudi jedinstveni pogled na evoluciju, podrijetlo i razvoj koncepta ljubavi kroz povijest, uzimajući u obzir njezine različite oblike te njen društveni i osobni značaj.

 

Davor Rostuhar, rođen je u Zagrebu 1982. godine. Od 2001. godine samostalni je pisac i fotograf, a od 2008. godine uživa status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao novinar i fotograf za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine fokusirao se na vlastite višegodišnje projekte koje izvodi unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik.

Do sad je proputovao 117 zemalja svijeta i vodio preko 20 ekspedicija u neke od najzabačenijih predjela našeg planeta. Objavio je osam knjiga: "Samo nek se kreće" (2003.), "Na putu u skrivenu dolinu" (2006.), "Džungla" (2009.), "Degustacija slobode" (2012.), "NationalGeographic: Hrvatska iz zraka" (2014.), "U zemlji zmaja" (2015.), "Polarni san" (2018.) i "Ljubav oko svijeta" (2021.) od kojih su četiri prevedene na engleski ("The Journey’s Magic", 2012., "National Geographic: Croatia from above", 2014., "Polar dream", 2018., "Love Around the World", 2021.) i dva dokumentarna filma: "Polarni san", 2018. i "Ljubav oko svijeta", 2021.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Ljubav oko svijeta I Trailer –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –