Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davor Rostuhar

Na putu u skrivenu dolinu : Umijeće prihvaćanja besmisla

  • Nakladnik: Profil
  • 03/2006.
  • 268, meki uvez
  • ISBN 9531201730
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Između fikcijske i putopisne proze, između Zagreba i dalekih prostranstava Indije, Nepala i Tibeta, knjiga Davora Rostuhara "Na putu u skrivenu dolinu" potraga je kakvih je malo. Nakon prve putopisne knjige "Samo nek' se kreće!" koja govori o njegovom putovanju biciklom od Zagreba do egipatskih piramida, Rostuhar (koji je u međuvremenu postao jedan od najcijenjenijih domaćih profesionalnih putnika) opisao je uzbudljivo putovanje po Afganistanu, Pakistanu, Indiji, Nepalu, skrivenom kraljevstvu Mustang, Kini i Tibetu, potragu za budističkom legendom o skrivenoj dolini, koja vlastitog autora uskoro odvodi na zanimljivu i jednako opasnu intimnu potragu za odgovorima na pitanja s kojima smo svi suočeni.

Ova nesvakidašnja knjiga popraćena je fascinantnim fotografijama od kojih je autor neke objavio u časopisima National Geographic i Meridijani.

Davor Rostuhar rođen je 1982. godine u Zagrebu. 2001. napušta studij povijesti i sociologije i počinje putovati te raditi kao putopisni "free lance" novinar i fotograf. Tekstove i fotografije objavljuje u više uglednih tiskovina, a fotografije su mu izložene na desetak samostalnih i grupnih izložbi. Godine 2003. objavljuje prvu putopisnu knjigu "Samo nek' se kreće!" koja govori o njegovom prvom putovanju biciklom od Zagreba do egipatskih piramida. Osniva Klub za ekspedicionizam i kulturu (KEK) u sklopu kojeg realizira svoje projekte. Zasada je proputovao 54 zemlje svijeta.

 

Davor Rostuhar, rođen je u Zagrebu 1982. godine. Od 2001. godine samostalni je pisac i fotograf, a od 2008. godine uživa status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao novinar i fotograf za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine fokusirao se na vlastite višegodišnje projekte koje izvodi unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik.

Do sad je proputovao 117 zemalja svijeta i vodio preko 20 ekspedicija u neke od najzabačenijih predjela našeg planeta. Objavio je osam knjiga: "Samo nek se kreće" (2003.), "Na putu u skrivenu dolinu" (2006.), "Džungla" (2009.), "Degustacija slobode" (2012.), "NationalGeographic: Hrvatska iz zraka" (2014.), "U zemlji zmaja" (2015.), "Polarni san" (2018.) i "Ljubav oko svijeta" (2021.) od kojih su četiri prevedene na engleski ("The Journey’s Magic", 2012., "National Geographic: Croatia from above", 2014., "Polar dream", 2018., "Love Around the World", 2021.) i dva dokumentarna filma: "Polarni san", 2018. i "Ljubav oko svijeta", 2021.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –