Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davor Rostuhar

Džungla

  • Nakladnik: Klub za ekspedicionizam i kulturu
  • 05/2009.
  • 507 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789539943415
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U rasponu četiri godine Davor Rostuhar vodio je sedam ekspedicija u najzabačenije džungle svijeta. U Gvatemali otkriva dotad nepoznatu pećinu s arheološkim ostacima civilizacije Maja. Na dvije ekspedicije u bolivijskoj Amazoni, kroči u dotad nedostižan predio, te prati kretanje jaguara i tragove mitskog plemena Toromona.

Na četiri ekspedicije na Novoj Gvineji, stupa u dotad neistražene predjele Terre Incognite, traži nepoznato pleme Wolani, promatra kulturnu promjenu u plemenu Yali s kojim se tek nedavno došlo u dodir i naposljetku pronalazi posve autentičan klan Banggatung koji još uvijek živi autentičnim životom kamenog doba.

Usput je 'zaradio' malariju. Proteklih pola godine borbe s malarijom i oporavkom, proveo je pišući svoju treću knjigu "Džungla".

Sadržajima iz područja etnologije i antropologije, geografije nepoznatog i povijesti otkrivanja, filozofije, religije, mitologije i ekologije, autor barata na popularan način, britkim stilom i pitkom elokventnošću, u prepoznatljivom putopisnom okviru.

500 kartica teksta dodatno upotpunjuje više od 200 fotografija, te deset originalnih ilustracija zemljovida.

***

Davor Rostuhar, rođen je 1982. godine u Zagrebu. Počeo je putovati u dobi od 16 godina, a od 2001. putovanjima se bavi profesionalno. Dosad je posjetio više od 65 zemalja diljem svijeta, te objavio više od 100 reportaža i 1000 fotografija u raznim tiskovinama: National Geographic, Geo, Adventure Hrvatska, Večernji list, Meridijani, Globus, Playboy i dr.

Do sad je napisao dvije knjige "Samo nek' se kreće" (2003). i "Na putu u skrivenu dolinu" (2006.).

 

Davor Rostuhar, rođen je u Zagrebu 1982. godine. Od 2001. godine samostalni je pisac i fotograf, a od 2008. godine uživa status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao novinar i fotograf za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine fokusirao se na vlastite višegodišnje projekte koje izvodi unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik.

Do sad je proputovao 117 zemalja svijeta i vodio preko 20 ekspedicija u neke od najzabačenijih predjela našeg planeta. Objavio je osam knjiga: "Samo nek se kreće" (2003.), "Na putu u skrivenu dolinu" (2006.), "Džungla" (2009.), "Degustacija slobode" (2012.), "NationalGeographic: Hrvatska iz zraka" (2014.), "U zemlji zmaja" (2015.), "Polarni san" (2018.) i "Ljubav oko svijeta" (2021.) od kojih su četiri prevedene na engleski ("The Journey’s Magic", 2012., "National Geographic: Croatia from above", 2014., "Polar dream", 2018., "Love Around the World", 2021.) i dva dokumentarna filma: "Polarni san", 2018. i "Ljubav oko svijeta", 2021.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –