Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Klub studenata historije Sveučilišta SHS u Zagrebu : Zapisnici

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Urednik: Damir Agičić, Dora Kosorčić
  • 05/2021.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789538281365
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U knjizi "Klub studenata historije Sveučilišta SHS u Zagrebu : Zapisnici" su objavljeni transkribrirani zapisnici sjednica Kluba slušača historije, odnosno Kluba studenata historije koje je djelovalo na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u međuratnom razdoblju. Zapisnici Kluba studenata historije, pohranjeni u Hrvatskom državnom arhivu u fondu “Klub studenata Historije Sveučilišta Srba, Hrvata i Slovenaca u Zagrebu”, i to su zapisnici odborskih sjednica i glavnih skupština kluba u razdoblju od njegova osnivanja 1925. godine do prestanka rada 1941. godine.

Ovi zapisnici predstavljaju vrijednu povijesnu građu, budući da pružaju uvid u organizaciju i unutarnji život jedne od većih i aktivnijih studentskih organizacija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu u međuratnom razdoblju, ali omogućavaju i uvid u aspekte znanstvenog, političkog, društvenog i kulturnog života i svakodnevice studenata u međuratnom razdoblju. Uz to, ovi su zapisnici vrijedan izvor i za povijest hrvatske historiografije; u radu kluba, kao njegovi mentori i savjetnici studenata, predavači ili voditelji stručnih ekskurzija, aktivno su sudjelovali istaknuti hrvatski povjesničari: Ferdo Šišić, Grga Novak, Milan Prelog, Ljudmil Hauptmann i drugi.

Zapisnike su prepisali studenti Lucija Bakšić, Ivan Grkeš, Josip Humjan, Lea Kasabašić, Nenad Jurilj, Robert Korenić, Andrijana Petrina i Sven Španić. Redigirala ih je doktorandica Dora Kosorčić a konačno pregledao i uredio profesor Damir Agičić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –