Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Barack Obama

Obećana zemlja

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Suzana Szabo, Jasna Dokmanović, Jasna Mati
  • 06/2021.
  • 768 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574753
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Memoari 44. predsjednika SAD-a Baracka Obame. U prvom od najavljena dva sveska, na više od 750 stranica Obama piše o mladenačkim idealima i događajima koji su ga oblikovali, usmjerili prema aktivizmu i razvili u njemu političku ambiciju koja ga je dovela do Bijele kuće. No, pred čitateljima je i moćna knjiga u kojoj se jedan od najvećih svjetskih vođe suvremene povijesti ogolio bez presedana, iskreno govoreći o neslaganjima, razočaranjima, pogreškama i moralnim dvojbama koje je proživio, ali isto tako i o dirljivim trenucima, prekrasnim, hrabrim, samozatajnim ljudima.

Osvrti u New York Timesu, Guardianu, Washington Postu i Marie Claire samo su neki od hvalospjeva knjizi koja je istodobno napeto političko štivo i vrlo osobni zapis o jednom od najburnijih perioda američke pa i svjetske suvremene povijesti: kriza na Wall Streetu, ratovi u Iraku i Afganistanu, uloga SAD-a u Arapskom proljeću, razgovori najviših svjetskih državnika o klimatskim pitanjima i globalnoj sigurnosti, borba za nacionalnu mrežu zdravstvene skrbi, saniranje ekološke katastrofe Deepwater Horizon i hvatanje Osame bin Ladena, samo su neki od problema s kojima se morao nositi prvi afroamerički predsjednik.

Ukratko, "Obećana zemlja" je i priča o nadi i vjeri u demokraciju, u politiku koja može nadići podjele, zamjeranja i mržnju i graditi društvo na suosjećanju, međusobnom uvažavanju i zajedništvu.

Barack Obama je bio 44. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, u dva mandata, izabran u studenom 2008. Dobitnik je Nobelove nagrade za mir za 2009. godinu. Autor je dviju uspješnica "Dreams from My Father" (Snovi mojega oca) i "The Audacity of Hope" (Odvažnost nade). 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –