Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ratko Bjelčić

P(r)ozornica : (7 dječjih igrokaza)

  • Nakladnik: Nova knjiga Rast
  • 12/2004.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9532370234
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Ratko Bjelčić o sebi: Volim tajne! Bez tajni, nema ni čuvara tajni. A ja nisam vješt čuvar, pa često mi povjerena tajna postane javna. Naprosto volim otkrivati tajne. Izdavati ih. Prijatelji su mi prestali povjeravati svoje tajne, a kako sam ovisnik o izdaji, primoran sam ih sam izmišljati i da ih ne zaboravim, zapisivati ih. Zapisane tajne počeo sam izdavati postavši jedan od najizdavanijih pisaca kratkih priča svoje generacije u Hrvatskoj. Proširio sam izdajstvo i na druge književne oblike izdavajući od drame do kolumne: igrokaze (od kojih je jedan uprizoren u Sarajevu), radio-dramske tekstove (od kojih je šest emitirano na Hrvatskom radiju), dramatizacije (od kojih su tri emitirane na Hrvatskom radiju), igrokazne priče (od kojih su osam emitirane na Hrvatskom radiju), fotostripove (od kojih je desetak izdano), prozne knjige za djecu, pjesme (od kojih jednu izvodi ženska rock grupa "Kontesa Nera")...

Kako bih lagodnije mogao izdavati, udružio sam se u strukovne udruge: Društvo hrvatskih književnika, ogranak dramskih pisaca i scenarista Hrvatskog društva dramskih umjetnika, Hrvatskog centra Međunarodnog kazališnog instituta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Najava • 11.11.2013.

Srijeda na Interliberu

– Pretraži sve knjige –