Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eric Hollander Daphne Simeon Daphne Simeon

Anksiozni poremećaji

  • Nakladnik: Naklada Slap
  • Prijevod: Goran Arbanas
  • 04/2006.
  • 254, meki uvez
  • ISBN 9531912947
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Anksiozni su poremećaji najčešći od svih psihijatrijskih bolesti. Novija otkrića u istraživanjima imala su velik utjecaj na naše razumijevanje mehanizama koji su u podlozi ovih bolesti i njihova liječenja. Rad s bolesnicima koji imaju anksiozne poremećaje može biti nagrađujući za upućene psihijatre, jer ovi bolesnici, često dobro reagiraju na primjereno liječenje i postižu viši stupanj funkcioniranja.

Anksiozni poremećaji obrađeni u ovom priručniku jesu panični poremećaj, generalizirani anksiozni poremećaj, socijalna fobija, specifične fobije, opsesivno-kompulzivni poremećaj i posttraumatski stresni poremećaj. Sveobuhvatni sažeci o peidemiologiji i komorbiditetu, dijagnostici i diferencijalnoj dijagnostici, biološkim i psihološkim teorijama, te, na koncu, o liječenju lijekovima, psihoterapijom i kombiniranim pristupom.

Iz sadržaja:
Epidemiologija; Dijagnoza i diferencijalna dijagnoza; Tijek i prognoza; Biološke teorije; Psihološke teorije; Somatkse metode liječenja; Psihoterapijske metode liječenja; Odabir metode liječenja i kombinirano liječenje

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –