Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anselm Gruen

Srednja životna dob : Traženje smisla

  • Nakladnik: Nakladni zavod Globus
  • Prijevod: Ivica Tomljenović
  • 06/2006.
  • 64 str., meki uvez
  • ISBN 9531671907
  • Cijena: 7.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Prekretnica srednje životne dobi mnogim ljudima predstavlja problem. Ponekad se postavlja pitanje o čitavu dotadašnjem životu. Neki reagiraju promjenom zanimanja, preseljenjem u novu sredinu, rastavom braka, živčanim slomom ili psihosomatskim tegobama na promjene.

Anselm Grün drži srednju životnu dob važnim pozivom na suočavanje sa stvarnošću. Tko prihvati taj izazov, više ne žali za prošlim mladim danima. On daleko više živi u sadašnjem trenutku. On osjeća kako je život uzbudljiv i kako ga ono što je postalo staro uvodi u nova područja ljudskog života.

Knjiga se temelji na prikazu misli dvojice autora. U prvom dijelu dolaze do izražaja misli njemačkog mistika Ivana Taulera (1300.-1361.), koje krizu srednje životne dobi opisuju kao priliku za duhovni rast. Drugi dio prikazuje kako Carl Gustav Jung s psihološkog gledišta promatra probleme srednje životne dobi. Dvije različite polazne misli dolaze u ovoj knjizi do plodna dijaloga.

Anselm Grün (1945.) stupio je kao devetnaestogodišnjak u benediktinsku opatiju Münsterschwarzach pokraj Würzburga (Njemačka). Sedamdesetih godina otkriva monašku tradiciju i opaža njezino novo značenje, povezano s modernom psihologijom. Nakon studija filozofije, teologije i ekonomije, od 1977. ekonom je u opatiji Münsterschwarzach te se brine o 300 suradnika u više od 20 pogona. U brojnim se predavanjima i tečajevima dotiče ljudske nevolje te zadire u egzistencijalna pitanja ljudskog života. Tako je postao duhovni savjetnik i duhovni vođa brojnih vrhunskih njemačkih menadžera. Doktor teologije, autor više od stotinu knjiga prevedenih na tridesetak jezika, ubraja se među najčitanije kršćanske autore današnjice.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –