Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marc J. Seifer

Čudotvorac : Život i vrijeme Nikole Tesle : Biografija jednog genija

  • Nakladnik: Naklada Mlinarec & Plavić
  • Prijevod: Alen Jerinić
  • 10/2006.
  • 505 str., meki uvez
  • ISBN 9536765160
  • Cijena: 27.87 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga Marca J. Seifera sveobuhvatna je biografija Nikole Tesle, u koju je autor uložio preko dvadeset godina istraživačkog rada. Rezultat tog napora prikaz je cjelokupnog Teslinog života te znanstveni uvod u njegove pronalaske, kao i otkriće nekih podataka koji široj javnosti nisu bili poznati (analize Teslinih privatnih zabilježaka, intervjui za onovremeni tisak).

Nikola Tesla je kao hrvatski i američki znanstvenik "simbol" tehnološkog napretka, prije svega osuvremenjivanja iskorištavanja električne energije u čitavom svijetu. Visokih moralnih i etičkih načela, koje je propovijedao tijekom čitavog života, zacrtao je određene standarde ne samo u tehnološkom napretku, već i u ljudskom ophođenju tehnološkim dostignućima.

Knjiga Marca J. Seifera "Čudotvorac: Život i vrijeme Nikole Tesle : Biografija jednog genija" opisuje mukotrpan put Nikole Tesle od početaka njegovog formalnog obrazovanja u Hrvatskoj sve do njegovih najvećih znanstvenih i izumiteljskih ostvarenja u Sjedinjenim Američkim Državama. Poslužit će svima koji se bave, ili će se tek baviti, proučavanjem života Nikole Tesle te izučavanjem njegovog rada i njegovih revolucionarnih izuma.

Marc J. Seifer pohađao je University of Rhode Island te University of Chicago, a doktorirao je psihologiju na Saybrook Instituteu. Kao stručnjak za grafologiju, surađivao je s raznim odjelima za suzbijanje kriminala u SAD-u kao i s državnim odvjetništvom države Rhode Island. Dr. Seifer predavao je u Izraelu, na University of Vancouver u Kanadi te na sveučilištima Oxford i Cambridge u Engleskoj. Piše za listove The Economist i The Washington Post.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –