Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Višeslav Kirinić

Ogrlica

  • Nakladnik: Naklada Mlinarec & Plavić
  • 10/2005.
  • 73, meki uvez
  • ISBN 9536765144
  • Cijena: 9.29 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka kratkih priča.

Višeslav Kirinić rođen je 1977. godine u Zagrebu, gdje studira filozofiju i lingvistiku na Filozofskom fakultetu. Tijekom godina surađivao je s nizom časopisa među kojima valja izdvojiti "Vijenac", "Zarez", "Quorum", "Tvrđu" i "Libru". U protekle tri godine kontinuirano objavljuje tekstove i prijevode tekstova s područja suvremene (književne/političke/kulturalne) teorije na Trećem programu Hrvatskog radija. Kao prevoditelj prevodio je tekstove Bena Okrija, Hanifa Kureishija, V. S. Naipaula, Petera Careyja, Williama Godwina, Saula Newmana, Noama Chomskog i dr. U časopisu Quorum objavio je, između ostalog, izbor iz djela Jeana Baudrillarda popraćen uvodnim razmatranjem te niz pjesničkih uradaka.

Priređivač je "Antologije Anarhizma" (Zagreb, Naklada MD, 2003) za koju je napisao i predgovor. Za Nakladu Jesenski i Turk priredio je zajedno sa Zoranom Roškom izbor iz djela američkog teoretičara Johna Zerzana pod naslovom "Anarho-primitivizamprotiv civilizacije" (Zagreb, Naklada Jesenski i Turk, 2004), a za istog je izdavača preveo jedno od kapitalnih djela Noama Chomskog "Stari i novi svjetski poretci" (Zagreb, Naklada Jesenski i Turk, 2004).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –