Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rolf Dietrich Reinhard Muller i Walter Wenzel Reinhard Muller i Walter Wenzel

Logično misliti, učiti i vježbati : 144 matematičko-logičke zagonetke

  • Nakladnik: Alka script
  • Prijevod: Božidar Vid
  • 06/2007.
  • 136 str., meki uvez
  • ISBN 9789537087418
  • Cijena: 6.64 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Mnogi su učenici bili izloženi dosadnoj nastavi matematike s obrazloženjem da ona potiče logičko razmišljanje. Danas je mnogima jasno što im je na nastavi nedostajalo: s veseljem učiti logički misliti.

Upravo je to cilj ove knjige. Ona želi na raznolik i istovremeno zabavan način potaknuti i uvježbati logičko razmišljanje. Pritom stečene sposobnosti neće biti od koristi samo mladim ljudima, obogatit će i one, čije je školovanje i obrazovanje već iza njih.

Poglavlja ove knjige koncipirana su tako da se nadograđuju jedno na drugo. Započinje se s lakšim primjerima. Prema kraju slijede sve teži zadaci. Postupci rješavanja koji su opisani nisu i jedini mogući; naime, postoje i drugi. Svi oni, naravno, vode do istog (jednoznačnog) rješenja. Od pomoći su i ponuđeni postupci za njihovo rješenje kao i opisan put do rješenja. Posljednji su spas, naravno, rješenja svih zadataka na kraju knjige.

Neki od tipova zadataka mogu se pod određenim okolnostima sasvim lako opisati matematičkim izrazom. Isto tako, postupci rješavanja mogu se odlično izraziti matematičkim formulama.

U dvojbenim slučajevima koristi se opis riječima. Ova knjiga nije prvenstveno namijenjena matematičarima. Ona je prije svega zamišljena kao uputa kako naučiti primjenjivati logiku.

Za sve ljubitelje zagonetaka starije od 10 godina.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –