Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jüergen Moltmann

Raspeti Bog

  • Nakladnik: Ex libris - Rijeka
  • 06/2005.
  • 426, meki uvez
  • ISBN 9536932180
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Djelo koje je prvo objavljeno u Njemačkoj 1972. godine, a potom prevedeno na mnoge jezike, «je nedvojbeno jedan od teoloških klasika druge polovice dvadesetog stoljeća». Knjiga «Raspeti Bog» u osnovi je knjiga o vjeri u Boga nakon Kristova raspeća. To što mi o Bogu možemo kazati «nakon Auschwitza» ovisi o tomu što mi možemo kazati o Bogu nakon Kristova raspeća kada u uhu imamo Kristov smrtni vapaj: «Bože moj, zašto si me napustio?» Čitava knjiga predstavlja pokušaj da se razumije od Boga napušteni Sin Božji Isus Krist i da ga se otkrije kao onoga koji je prisutan u patnji i među žrtvama našeg vremena.
Iz predgovora Jürgena Moltmana hrvatskom izdanju.

«... može se reći da se ova Moltmannova knjiga najbolje čita kada su krizna vremena, kada se ne razlikuje što je dobro, a što zlo. Koliko god je J. Moltmann fundamentalni teolog toliko je cijela njegova teologija uvijek usmjerena prema rasvjetljavanju konkretne situacije.»
Iz recencije prof. dr. Marijana Jurčevića, Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu, Teologija u Rijeci.

«Ovo monumentalno djelo kršćanske teologije XX. stoljeća, koje je na svim kontinentima doživjelo ne samo bogatu kritičku recepciju, nego još više uzburkalo duhove uspavanih, navodno zadnji pravorijek dajućih škola i pravaca u suvremenoj teologiji, ni danas nije ništa izgubilo na svojoj aktualnosti... nego s nadolazećom i prijetećom globalizacijom još više potiče na promišljanja našeg današnjeg društva, na ulogu kršćanina u njemu.»
Iz recencije prof. dr. sc. Josipa Oslića, Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –