Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ljubiša Grlić

Enciklopedija samoniklog jestivog bilja

  • Nakladnik: Ex libris - Rijeka
  • 11/2005.
  • 1008, tvrdi uvez
  • ISBN 9536932237
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Enciklopedija samoniklog jestivnog bilja" treće je izdanje ovog uspješnog priručnika autora Ljubiše Grlića. Ono sadrži više od 30 godina autorovog bavljenja ovim područjem, uz terenska i laboratorijska istraživanja, anketiranja te organoleptičke i kulinarske eksperimente, više od 3000 fotografija jestivih biljaka na njihovim prirodnim staništima, te skupljenim podacima iz strane i domaće literature.

Nakon knjige "Samoniklo jestivo bilje" objavljene davne 1980. godine, ovo je druga njegova knjiga. Ipak, ova je knjiga sadržajem opsežnija, već i zato što je sistematski dio proširen sa 140 novih, kod nas dosad neopisanih jestivih vrsta. Tako je ovdje u zasebnim člancima obrađeno ukupno 409 biljnih vrsta, a uz to je veći broj jestivih biljaka uzgredno opisan u člancima o njima srodnim vrstama. Tekstovi o ranije uvrštenim biljkama za ovu su enciklopediju temeljito revidirani, prošireni i dopunjeni. Sistematski dio knjige ilustriran je sa 490 odabranih fotografija, od kojih su više od polovice nove, ranije neobjavljene. Znatno je proširen i uvodni, opći dio, u koji su ušla neka nova poglavlja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –