Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elizabeth Rogers Thomas M. Kostigen

Zeleni priručnik : Svaki dan za zdraviji planet

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Andrea Tišljar
  • 04/2008.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789532570946
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Postavljate li si često pitanje: "Zašto?" Zašto bismo kod kuće gasili svjetlo? Zašto bismo prerađivali otpatke? Zašto pelene mogu uništiti svijet? Zašto je sortiranje otpada svijetu važno? Razmišljate li o povezanosti između onoga što radimo i posljedica svega toga? O povezanosti između našega služenja štapićima pri jelu i eksploatacije šuma?

«Zeleni priručnik» na direktan i razumljiv način prikazuje činjenice o otpadu koji stvaramo, zagađenju za koje smo odgovorni i resursima koje nemilice iskorištavamo. Donosi detaljne naputke kako malim, svakodnevnim koracima djelovati u korist okoliša i sebe samih uz minimalne promjene navika.

«Zeleni priručnik» nudi odgovore na ova pitanja kao i praktična i pristupačna rješenja primjenjiva u realnom svijetu naše svakodnevice.

Ovo nije još jedna teška knjiga koja vam govori što morate i što ne smijete i čije je savjete teško provesti u praksi. «Zeleni priručnik» prilagođen je suvremenom čovjeku koji želi biti prijatelj okoliša, ali pritom i dalje uživati u prednostima modernog života.

A doznat ćete i koje korake za zeleniji planet poduzimaju današnje zvijezde poput Cameron Diaz, Roberta Redforda, Jennifer Aniston i mnogi drugi.

***

Elizabeth Rogers radila je s Vijećem za očuvanje prirodnih resursa (Natural Resources Defense Council) i osmislila je i producirala MTV-jev eko - prijateljski show 'Trippin'. Trenutno je savjetnik za okoliš i živi sa sinom u Kaliforniji. Trudi se svakodnevno mijenjati navike.

Thomas M. Kostigen piše kolumnu „Ethics Monitor" za Dow Jones MarketWatch. Dugogodišnji je novinar i bivši urednik Bloomberg News. Napisao je velik broj radova za brojne svjetske publikacije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –